Slovácko díky penaltám zdolalo Liberec, Zlín prohrál na Slavii

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) zakončili základní část porážkou na Slavii. Foto: FC Fastav Zlín
UHERSKÉ HRADIŠTĚ, ZLÍN – Fotbalisté Slovácka porazili ve 30. kole první ligy Liberec 2:0 a upevnili si čtvrté místo v tabulce s náskokem osmi bodů na pátou Ostravu. O výhře domácích rozhodly dva proměněné pokutové kopy Václava Jurečky ve 40. a 62. minutě, čímž se slovácký kanonýr se čtrnácti góly dostal do čela tabulky střelců.

Nějaké zprávy už jsem dostal. Rodina to sleduje, ale já to nějak neprožívám. Sice to trošku v hlavě mám, ale důležité jsou body a hlavně, jak se daří týmu. Musíme hlavně zvládnoutfinále poháru a udržet čtvrté místo,“ říká opavský odchovanec.

Kdyby domácí vedli po čtvrthodině 4:0, nemohl by se nikdo divit. Slovácko pokračovalo v ofenzivním představení i po přestávce, hýřilo pohybem a nápady. Liberec se z tlaku vymanil až v samotném závěru, ale nedočkal se ani korekce výsledku, i když šance měli Mikula a Tupta.

Na posledních třiceti metrech od soupeřovy brány jsme byli daleko lepší. Měli jsme i víc přímočarých akcí, je jen škoda, že jsme nepřidali víc branek. Náš výkon si to zasloužil. Regi (Regino Cicilia) by měl dávat víc gólů. Z pěti šancí měl alespoň dvě proměnit,“ uvedl trenér Slovácka Martin Svědík.

Zatímco celek z Uherského Hradiště ve středu večer slavil další výhru, fotbalistům Zlína poslední zápas základní části nevyšel. Ševci podlehli favorizované Slavii 0:3 a čeká je pouze boj o udržení nejvyšší soutěže. O branky Pražanů se postarali Stanislav Tecl, Lukáš Provod a Peter Olayinka, gólman Ondřej Kolář si sedmé čisté konto v sezoně nejvyšší soutěže nepřipsal, protože na závěrečné minuty dostal šanci na hřišti Přemysl Kovář.

Zatímco sešívaní ovládli základní část soutěže o bod před druhou Plzní, jedenáctý Zlín podruhé za sebou prohrál a na vítězství čeká čtyři kola. „Byli jsme hodně bojácní. Nepředvedli jsme dost velkou kvalitu na to, abychom Slavii potrápili ještě víc,“ štve trenéra zlínského Fastavu Jana Jelínka.

Na začátku utkání tam byly momenty, kdy jsme šli dopředu, ale akce jsme nedohráli. V přechodové fázi jsme měli vytěžit víc,“ míní Jelínek.

Ve druhém poločase za nepříznivého stavu už to měli hosté ve Vršovicích velmi těžké. „Hráči Slavie hodně rotují, což se strašně blbě zachytává. Jejich kvalita je obrovská. Měli jsme být aktivnější, agresivnější, soupeře dostupovat, víc se hýbat. Bohužel jsme jim nechali spoustu volného prostoru a nedokázali se s tím pořádně vypořádat,“ dodal Jelínek.

Z ojedinělé akce Zlína poslal míč za Koláře Reiter z ofsajdu. Závěr už gólové šance nenabídl.

FORTUNA:LIGA, 30. kolo –

1. FC Slovácko – Slovan Liberec 2:0 (1:0)

Branky: 40. a 62. obě z pen. Jurečka. Rozhodčí: Křepský – Bureš, Mikeska. Žluté karty: Kalabiška, Ljovin – Michal, Višinský, Purzitidis, Diváci: 3068.

Slovácko: Borek – Reinberk (83. Vecheta), Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Havlík, Daníček – Petržela (66. Tomič), Jurečka (83. Ljovin), Holzer (66. Šimko) – Cicilia (90.+3. Juroška). Trenér: Svědík.

Liberec: Vliegen – Koscelník, Gebre Selassie, Purzitidis, Mikula – Havelka (79. Stoch), Michal – Matoušek (76. Tupta), Frýdek (59. Rondič), Višinský (59. Ghali) – Hilál (59. Rabušic). Trenér: Kozel.

Slavia Praha – Fastav Zlín 3:0 (2:0)

Branky: 32. Tecl, 36. Provod, 64. Olayinka. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Podaný – Ondráš (video). Žlutá karta: Čanturišvili (Zlín). Diváci: 9251.

Slavia: O. Kolář (87. Kovář) – Bah, Kúdela, Hovorka, Jurásek – Holeš (73. Traoré), Provod – Schranz (78. Plavšič), Lingr (78. Fila), Olayinka – Tecl (73. Sor). Trenér: Trpišovský.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, Procházka, Matejov (78. J. Kolář) – Conde – Dramé (63. Jawo), Hrubý (84. Hellebrand), Janetzký, Čanturišvili (46. Fillo) – Fantiš (46. Reiter). Trenér: Kalivoda.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x