Sobota nebyla šťastným dnem Jižních Svahů. Hasiči tam museli dvakrát hasit požár bytu

foto: HZS Zlínského kraje
ZLÍN – Sobota jako by zlínskému sídlišti Jižní Svahy nepřála. V průběhu dne tam museli hned dvakrát vyjíždět hasiči, aby uhasili požár bytu. V jednom případě dokonce vyskočila z přízemního bytu žena i se svým psem, aby se ze zakouřeného pokoje dostala ven.

K prvnímu požáru na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně vyjížděli hasiči krátce před polednem. V ulici Okružní hořel byt v pátém patře a z okna se na ulici hrnul kouř.

Lidé z okolních bytů sami odešli bezpečně ven. Hasiči poté provedli průzkum okolních bytů a chodeb, zda se v zakouřených prostorech domu nikdo nenachází. Což se nepotvrdilo,“ komentuje zásah Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje na sociálních sítích.

Do bytu ještě před příjezdem hasičů vešli policisté, kteří potvrdili, že v něm nikdo není. Přivolané jednotky tak požár rychle uhasili a byt s pomocí přetlakové ventilace odvětrali. Jak se ukázalo, oheň napáchal škody za půl milionu korun, samotná příčina vzniku požáru je ještě v šetření.

Na Jižní Svahy se ale hasiči brzy vrátili. Tentokrát před půl sedmou hodinou večerní mířili do ulice Javorová. I tady hořel byt, tentokrát v přízemí. V něm se v době, kdy začalo hořet, nacházela žena, která se rozhodla, že plamenům uteče oknem.

„V době požáru byla uvnitř bytu, nacházejícího se v přízemí, žena, která i se svým psem vyskočila z okna. Do péče si ji následně převzala posádka zdravotnické záchranné služby. Hasiči do bytu vnikli oknem a k uhašení požáru použili dva hasební proudy vody. Taktéž i zde došlo k evakuaci obyvatel okolních bytů,“ uvedli hasiči na sociálních sítích.

Problémem byl v tomto případě hustý kouř. Ten byl nejen v bytě samotném, ale i na chodbách domu. Hasiči tak museli opět sáhnout po přetlakové ventilaci, aby jej odvětrali. Příčina vzniku požáru je stále v šetření, stejně tak ještě nebyla vyčíslená ani vzniklá škoda.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x