Sobota očima hasičů: požár bioodpadu i netradiční nehoda

foto: HZS Zlínského kraje
CHVALČOV, STŘÍBRNICE – Hasiči během soboty museli zasahovat u dvojice zdánlivě odlišných případů. Nejprve profesionální jednotka z Bystřice pod Hostýnem vyjíždět do Chvalčova, kde hořel velkoobjemový kontejner s biologickým odpadem. Jejich kolegové z Uherského Hradiště potom pomáhali u dopravní nehody, kdy osobní auto skončilo na střeše v malém potoce ve Stříbrnicích.

V sobotu odpoledne vyjížděla profesionální jednotka hasičů z Bystřice pod Hostýnem a dobrovolní hasiči z Bystřice a Chvalčova k požáru velkoobjemového kontejneru. U něj navíc na Kroměřížsku v obci Chvalčov hořel i biologický odpad.

Hasiči ihned po příjezdu lokalizovali požár uvnitř velkoobjemového kontejneru a rozvinuli vedení i k hořící hromadě biologického odpadu. S likvidací požáru jim rozebíráním hromady pomáhal také traktor,“ uvedl Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje na svých sociálních sítích. Hasiči navíc dodávají, že při zásahu bylo nutné použít kalové čerpadlo, kterým se doplňovala voda z blízkého potoka.

Dobrou zprávou je, že se celý požár obešel bez škoda a bez zranění.

Naopak nehoda ve Stříbrnicích na Uherskohradišťsku dopadla mnohem hůř. Během sobotního odpoledne k ní vyjížděli profesionální hasiči z Uherského Hradiště, později taky jejich kolegové ze Zlína s vyprošťovacím speciálem.

Osobní automobil skončil v obci Stříbrnice na Uherskohradišťsku na střeše v potoce. V době příjezdu první jednotky na místo byla posádka vozidla v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči zkontrolovali vozidlo, zda z něj neunikají provozní kapaliny a po zadokumentování nehody dopravní policií provedli vytažení vozu zpět na komunikaci,“ popisuje průběh zásahu HZS Zlínského kraje.

Celkově tuto nehodu označili hasiči na sociálních sítích jako neobvyklou. Auto totiž skončilo na střeše v malém potůčku. Cesta přitom nevypadala, že by snad mohla potrápit reflexy řidičů.

Zobrazit fotogalerii >>