Sobotní nehoda na Zlínsku: zaklíněnou ženu vyprošťovali hasiči

Hasiči vyprošťovali ženu ze zdemolovaného auta. Foto: HZS Zlínského kraje
ZLÍNSKO - Dramatické chvilky zažili hasiči a záchranáři při vyprošťování mladé ženy, která při havárii zůstala ve vozidle zaklíněna. Silnice v obci Zádveřice - Raková byla v době zásahu složek IZS obousměrně uzavřena.

V sobotu v noci, dvacet minut po jedenácté hodině, vyjeli do obce Zádveřice-Raková na Zlínsku profesionální hasiči ze stanice Zlín a dobrovolná jednotka z Vizovic k havárii osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia, se kterou řidič sjel mimo silnici a vozidlo se na pravém boku zastavilo mezi vzrostlými stromy.

Po příjezdu hasiči stabilizovali vozidlo proti pohybu a ihned zahájili vyprošťovací práce s použitím hydraulických vyprošťovacích nástrojů a během krátké chvíle zaklíněnou ženu uvolnili a vytáhli ven z vraku vozidla. Další tři cestující byli již v péči posádek zdravotnické záchranné služby. Všechny čtyři osoby záchranáři poté odvezli do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Na místo se dostavila dopravní policie a vyšetřovala příčinu a okolnosti havárie. Hasiči po celou dobu osvětlovali místo nehody. Silnice v době zásahu složek IZS byla obousměrně uzavřena. Krátce po třetí hodině noční bylo zdemolované auto vytaženo na silnici a naloženo na odtahový vůz. Následně se všichni vrátili na své základny a silnice byla opět plně průjezdná.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x