Sociální organizace dostanou 28 milionů na zvýšené výdaje kvůli koronaviru

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍN – Zlínský kraj rozdělí přes 28 milionů korun příspěvkovým organizacím v sociální oblasti. Dotace z ministerstva práce a sociálních věcí je určená na zvýšené provozní výdaje v souvislosti s koronavirem, řekla serveru Zlin.cz Adéla Čuříková z oddělení komunikace krajského úřadu.

Kraj schválil rozpočtové opatření, kterým peníze zapojil do rozpočtu. „Mimořádná dotace je určená na financování zvýšených provozních výdajů, které museli poskytovatelé sociálních služeb vynaložit v souvislosti s přijímáním karanténních, mimořádných a krizových opatření souvisejících s epidemií covid-19,“ uvedla náměstkyně hejtmana zodpovědná za sociální oblast Hana Ančincová. Z dotace mohou organizace například pořídit ochranné pomůcky pro zaměstnance a uživatele sociální služby.

Radní kraje dále schválili podání žádosti o dotaci určenou na mimořádné odměny pracovníků vykonávajících agendu v oblasti sociálně-právní ochrany dětí v souvislosti s epidemií covid-19. „Rozhodli jsme se reagovat na dotační výzvu, kterou vyhlásilo ministerstvo práce a sociálních věcí a podáme žádost o dotaci pro devět pracovníků z oddělení sociálně-právní ochrany v celkové výši 151 897 korun,“ řekla Ančincová. Odměny se týkají období od 13. března do 31. května.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x