Souboj trenérských bardů. Páník versus Jarolím

Ilustrační foto (Foto: FC Fastav Zlín)
ZLÍN - Až si oba pánové před a po utkání podají ruce, možná si jen tak letmo připomenou, že po odchodu sparťanského Václava Kotala jsou na čele "věkožebříčku" mezi všemi prvoligovými kolegy. Zlínský Bohumil Páník i mladoboleslavský Karel Jarolím už toho ve fotbale zažili moc a moc. Oba se narodili v roce 1956, bývalý trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím je o pár měsíců starší.

Je pozoruhodné, že oba velezkušení trenéři to mají momentálně hodně složité. Jarolím odkoučoval s ambiciózním týmem devět zápasů, ani jednou nevyhrál. Naposledy remízoval na horké půdě Jablonce.

„Cítím, že se herní projev zvedá, jenže co naplat, nutně potřebujeme naplno zabodovat, vyhrát,“ pravil v klubové televizi.

Ani jeho kolega Páník neviděl poslední porážku se Spartou jako propadák. „Rozhodly hrubé individuální chyby, ve statistikách utkání jsme měli dobrá čísla, mimo jiné vyšší procentuální držení míče,“ vracel se ještě k poslednímu vystoupení.

Každopádně bude středeční dohrávka 18. kola mimořádně důležitá. Když Fastav zaboduje naplno, vzdálí se soupeři na devět bodů a bude mít lepší vzájemnou bilanci, když prohraje, smrskne se náskok na pouhopouhé tři body.

Stejně tak bude důležité i další měření sil, v neděli se Zlín vydá do Olomouce. Po dvou utkáních může být veselo, anebo taky…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x