Sport v nejistotě. Co fotbal, hokej, volejbal?

Foto: Lukáš Kapinus
ZLÍN - Je to, jako by třeba lékař nemohl operovat. Anebo prodavačka zkoušela práci nanečisto před obchodem. Špičkoví zlínští sportovci trénují, ale jasno o tom, kdy zúročí hodiny a dny strávené bez soutěžního utkání prostě nemají.

Hokejisté PSG Berani Zlín si naposledy zakřičeli „gól“ při výhře v Pardubicích. Jenže to bylo už 24. září, což je pět týdnů zpět.

„Teď jsme alespoň naskočili do společné přípravy v okolí zimáku, ale ideál to není ani náhodou,“ naznačuje kapitán týmu Tomáš Žižka, který je už fit po operačním zákroku. To, kdy se hokejisté vrátí na led, zatím známo není. Šlechetným činem jako první extraligový tým se blýskli, když v úterý podstoupili testy na přítomnost protilátek na onemocnění covid -19 a za pár dnů se rozhodne, kdo z nich by mohl pomoci nemocným poskytnutím takzvaně rekonvalescentní plazmy.

V horším rozpoložení mysli je dlouholetý šéf zlínských volejbalistů Roman Macek. Jeho tým před vynucenou přestávkou začal bodovat, zdolal Kladno, v pěti setech podlehl týmu Beskydy z Frýdku-Místku.

„Kluci trénují individuálně, ale popravdě řečeno, zatím situaci nevidím dobře, do haly nemůžeme a kdoví, kdy se tam při současném vývoji situace dostaneme,“ stýská si Macek.

Výrazně lepší zprávy s příchutí naděje jdou s fotbalového zlínského klubu. „Podle mých informací by se mělo o dalším postupu rozhodovat během pár hodin, v Evropě se prakticky všude nejvyšší soutěž hraje, rádi bychom se při dodržování hygienických norem také zapojili,“ komentuje situaci zlínský generální manažer Zdeněk Grygera.

Fotbalisté zlínského elitního týmu normálně trénují bez omezení, nemohou ale například společně do sprch.

„S tímhle se kluci vyrovnají, samozřejmě ze všeho nejvíce touží hrát. Je to na nich znát. Trénink je jedna věc, zápas něco úplně jiného. Dnes jsem například měl ve dvou fázích v práci hned šest gólmanů. Tři z A týmu, jednoho z béčka a dva dorostence. Nejsou to tedy žádní bolestínci, ale někde uvnitř na duši by se našla veliká touha hrát,“ vypráví trenér brankářů FC Fastav Zlín Ota Novák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x