Starosta Jiří Čunek nesouhlasí s rušením poboček České pošty ve Vsetíně

Ilustrační foto
VSETÍN – Avizované rušení poboček České pošty se má citelně dotknout Vsetína, kde by k 1. červenci měly své fungování ukončit hned tři pobočky. S tím však důrazně nesouhlasí vsetínský starosta Jiří Čunek, který bude o aktuální situaci jednat se zástupci České pošty v tomto týdnu.

V souvislosti s avizovaným zrušením tří poboček České pošty ve Vsetíně starosta Jiří Čunek všechny potenciálně rušené pobočky v Luhu, na Ohradě a Sychrově navštívil. Zároveň převzal petici proti zrušení pobočky na Ohradě, kterou dosud podepsalo na 700 lidí.

Problém ztrátovosti České pošty, který nyní řeší vláda zavíráním poboček, začal v období, kdy se stát nesmyslně zbavil výdělečných činností, které pošta vykonávala a nyní je proto provozují soukromé společnosti. Jde například o hojně využívané komerční služby, jako je balíkovna a zásilkovna,“ myslí si Jiří Čunek.

Pošta by podle vsetínského starosty měla být primárně službou pro občany. „Zrušení tří poboček ve Vsetíně není z mého pohledu dobrou volbou, o tom jsem se v minulých dnech osobně přesvědčil na hlavní pobočce, kde jsem čekáním na vyzvednutí doporučeného dopisu strávil 26 minut, podotýkám, že to bylo mimo špičku,“ pokračoval Čunek.

Pošta na Ohradě je dokonce nejvytíženější pobočkou České pošty ve Vsetíně, neobsluhuje pouze místní obyvatele, ale ve velké míře také dojíždějící z okolních obcí.

Její zrušení není dobrou volbou také z dopravního hlediska – dojezd na tuto poštu nezatěžuje centrum, které je momentálně sužováno nutnými uzavírkami v souvislosti s výstavbou nádraží a Rampy mostecká. S tímto jdeme do jednání s Českou poštou, které proběhne tento týden,“ dodal vsetínský starosta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x