Start první ligy. Zdeněk Grygera: těším se, to je jasné, přijdou diváci, to je paráda

Manažer zlínských fotbalistů Zdeněk Grygera. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Když se na hrací ploše sešikovali hráči a realizační tým k tradičnímu fotografování, generální manažer zlínského fotbalového Fastavu Zdeněk Grygera zůstal mimo dění. "Jsou tam přímí účastníci, aktivní aktéři, realizační tým a samozřejmě hráči, tam já přeci jen nepatřím," smál se 41letý muž s vizáží filmového herce, který si podobných věcí užil coby mladíček ve Zlíně, pak třeba v Drnovicích, Spartě Praha, Ajaxu Amsterdam, Juventusu Turín či Fulhamu.

Když to tak pozorujete, nemáte chuť nazout kopačky? Takový Pavel Zavadil, který tu nedávno hrál se Zbrojovkou, je o dva roky starší…

Ne, to už ne, ale jak se přiblíží liga, tak to samozřejmě kdesi uvnitř cloumá i se mnou, fotbal je nadále můj život.

Těšíte se na Slavii a na diváky?

Na ně nejvíc, vždyť jsme prakticky rok a půl hráli bez nich. Řeknu vám otevřeně, že pro hráče je nejvíc, když hrají před plnými stadiony. Na Slavii by mělo a mohlo přijít pět tisíc, to by kluky proti obhájci titulu mohlo nakopnout k co nejlepšímu výkonu.

Slavia měla takové všelijaké přípravné období, může to být zlínský tým výhoda?

Slavia má velice kvalitní a taky široký kádr, žádné větší problémy neměli, je fakt, že i kvůli EURU nebyli kompletní, ale myslím, že tohle žádnou roli hrát nebude.

Přišli tři Baníkovci. Fillo, Reiter a Hrubý. Jak vnímáte jejich přínos?

Samozřejmě se to teprve uvidí, ale přicházejí opravdu zkušení, odolní hráči znalí ligy. Měli by hru zkvalitnit, tým je kompaktní, navíc se vracíme do formátu se šestnácti mančafty a třemi skupinami. My chceme po 30 kolech do té prostřední, tj. nemít starosti s udržením.

Jste mistrem i vicemistrem Evropy do jedenadvaceti let, máte bronz s dospělou reprezentací z EURA v roce 2004, titul máte se Spartou, Ajaxem, stříbro s Juventusem. Vracejí se někdy ve vzpomínkách parádní chvíle?

Samozřejmě vracejí. Stát před utkáním s reprezentací a slyšet hrát hymnu je nejvíc. Podobně úžasné je, když celý stadion zpívá klubovou hymnu. Vzpomínky jsou ale od vzpomínání, současnost je teď. A my žijeme dneškem, takže se moc těším, že ve správné divácké kulise v neděli večer potrápíme favority v sešívaných dresech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x