Startuje rezervace očkování seniorů nad 80 let

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - V pátek 15. ledna startuje on-line rezervace očkování pro seniory ve věku 80 a více let. Serveru Zlin.cz to sdělil Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínského magistrátu.

Od 4. ledna se ve Zlínském kraji provádí očkování proti covid-19. Přednostně jsou očkováni zdravotníci, kteří se podílejí na péči o covid pozitivní pacienty, zaměstnanci a klienti domovů pro seniory a domovů se zvláštním režimem. Od 15. ledna je také spuštěna on-line rezervace očkování pro seniory ve věku 80 a více let. Od února pak bude umožněna on-line rezervace pro všechny zájemce o očkování z řad veřejnosti.

„Jsem velice rád, že očkování již probíhá i u nás. Věřím, že se i díky očkování brzy vrátíme do běžného způsobu života. Já se očkovat určitě nechám a doufám, že proočkovanost bude co největší,“ sdělil Jiří Korec, primátor Zlína.

Rezervace termínů bude možná přímo na portálu Centrálního rezervačního systému. Registraci bude moci za zájemce provést také rodinný příslušník, praktický lékař, nebo asistent na telefonní lince 1221. Pro rezervaci termínu očkování je nezbytné uvést kontaktní telefon, věk zájemce, rodné číslo, zdravotní pojišťovnu a základní informace o svém zdravotním stavu.

Při registraci nebude záležet na tom, jak rychle se člověk přihlásí. Přihlížet se bude zejména k tomu, jak je zájemce o očkování rizikový. Systém automaticky podle zadaných údajů vyhodnotí vhodnost pacienta.

--> --> --> --> -->