Štěpán a Jiřina Juřenovi: kytky se na nás smějí!

Foto: zlin.cz
ZLÍN – Tahle správná dvojka je ve Zlíně opět k nepřehlédnutí. Jiřina a Štěpán Juřenovi zrovna plejí na parádních pestrobarevných záhonech uprostřed Zlína v Parku Komenského. Je krásný jarní den. Zcela v intencích hitu dávných let, kdy byli tito čiperové mlaďoučcí. Milan Drobný a Jaromír Mayer tehdy měli hitovku s názvem Kytky se smály.

My se taky smějeme, samozřejmě bychom mohli být doma a lenošit, v důchodu jsme už hodně dlouho, jenže nám to nedá, tahle práce nás moc baví, zrovna plejeme přenádherné záhony, pojďte se podívat, to vás taky osvěží,“ ukazuje paní Jiřina.

Stanislav Pospíšilík z Odboru městské zeleně zlínského magistrátu si správnou dvojku manželů nemůže vynachválit.

Je na ně spoleh, jsou precizní, mají vztah ke každému kousku půdy. Třebaže už nejsou nejmladší, udělají spoustu práce pro město,“ vysílá k seniorské pozoruhodné dvojici pozitivní signály.

V barevné nádheře říká paní Jiřina mezi prací zajímavý názor.

Je docela těžká doba, nepamatujeme si, kdy taková byla, však víte, o čem je řeč. Je tu válečný konflikt, denně se zdražuje, lidé jsou z toho často smutní i bezmocní. Mě i manžela Štěpána tahle činnost prostě nabíjí. Když se těšíte do práce, která vás naplňuje, nemůže být lepší lék na těžkosti zvláštní doby,“ vypráví Jiřina.

Klidně tam napište, že manželé Juřenovi jsou pokladem už tak krásného Parku Komenského, věřím, že nám ta spolupráce ještě dlouhé roky vydrží,“ dodává Stanislav Pospíšilík s tím, že právě teď v roce 700. výročí Zlína, kdy město kvete ještě více než kdy jindy, si jejich pomoci opravdu váží.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x