Stezky mezi kopci nabídnou přes 40 kilometrů značených tras

Vyhlídka nad Tlumačovem. Foto: Stezky mezi kopci
ZLÍNSKO – Okolí Tlumačova, Tečovické stráně, Buňov, Chlum nebo rozhledna Na Strážné nad Hostišovou. Tato a další často nepoznaná malebná zákoutí mohou turisté objevovat díky novému projektu Stezky mezi kopci, který nabízí přes 40 kilometrů značených tras.

Na vzniku stezek se podílely Otrokovice, Tlumačov, Tečovice a zlínská místní část Lhotka – Chlum. Díky jejich spolupráci se mohou lidé vydat na některou z místních turistických tras severovýchodně od Otrokovic, které jsou vhodné pro pěší turistiku, nordic walking, běh, ale jsou sjízdné i na horském kole. Celková délka tras je 42 km.

Vytváření možností pro trávení volného času není jen záležitostí aktivit přímo ve městě. Turistika, běh, cyklistika jsou dnes velmi oblíbené a právě z tohoto důvodu je potřeba myslet na nové příležitosti, trasy a místa, kam občany zavést. Nenáročné, přesto příjemné stezky jsou možností, jak lidem přiblížit okolí místa, kde žijí,“ těší se z nových tras starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Stezky doplňují informační tabule s mapami, turistické rozcestníky, lavičky i panoramatické tabule na vyhlídkových místech. Stejné značení a charakter tras najdou lidé i na západ od Otrokovic.

Stezky mezi kopci nejsou jedinými trasami, které mohou lidé v okolí Otrokovic navštívit. Před dvěma lety jsme slavnostně otvírali Stezky branou do Chřibů, které turisty provedou okolím Bělova, Žlutav, Nové Dědiny a nabídnou 22 km značených tras. Tyto okruhy jsou oblíbenou a často vyhledávanou položkou na mapách při plánování nenáročných výletů,“ uzavřel Filip Pastuszek, jednatel městské obchodní společnosti Otrokovická BESEDA, která je iniciátorem vzniku stezek a hlavním partnerem projektu.

--> --> --> --> -->