Strážníci ve Zlíně krotili labilního muže. Hodil odpadkový koš na trolejbus

ZLÍN - Poškozením trolejbusu MHD a odpadkového koše vyústilo labilní chování 33letého muže, který v pondělí dopoledne řádil na zastávce náměstí Míru. Muž hodil odpadkový koš na trolejbus stojící v zastávce. A to nebylo zdaleka všechno.

Tři čtvrtě hodiny před polednem přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení od svědkyně, která poskytla popis podezřelého a uvedla, že verbálně napadá další cestující. Na místo tak ihned spěchaly nejbližší motorizované hlídky.

Ještě do příjezdu strážníků pak rozrušený muž uchopil odpadkový koš, který mrštil na trolejbus stojící v zastávce. Po chvíli jej dokonce znovu sebral a vhodil dovnitř vozu do prostoru pro cestující.

O čtyři minuty později byla hlídka MP Zlín na místě incidentu a zjistila, že se jedná o strážníkům dobře známého jedince, jehož chování je nejen projevem jeho momentálního zdravotního stavu, ale také důsledkem předchozí konzumace alkoholických nápojů. Orientační vyšetření totiž prokázalo na 0,9 promile alkoholu v dechu.

Vzhledem k těmto skutečnostem hlídka MP Zlín na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu. Protiprávní jednání, při němž byla způsobena škoda na majetku dopravního podniku, bude mít dohru před správním orgánem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x