Studenti s podnikatelskými nápady mohou v soutěži Můj první milion získat peníze i cenné rady

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Technologické inovační centrum Zlín letos už počtrnácté otevírá program Můj první milion pro ty, kteří mají podnikatelský nápad, ale zatím neví, jak z něj udělat prosperující byznys. Soutěž je určena pro středoškoláky a vysokoškoláky, serveru Zlin.cz to oznámila Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Podpora podnikání je jednou z priorit Zlínského kraje. Prostřednictvím akceleračního programu Můj první milion chceme apelovat na mladé lidi, kteří mají podnikatelského ducha a zajímavé nápady, aby se nebáli a do soutěže se zapojili. Mohou získat cennou zpětnou vazbu od expertů a také investici až 1 500 000 korun,“ sdělil Tomáš Janča, předseda výboru pro rozvoj podnikatelských aktivit Zlínského kraje, který sám úspěšně podniká a do soutěže byl přizván jako člen hodnotící komise. „Někdy jsou mladí lidé zbytečně svázáni obavami, že v podnikání neuspějí a to je odrazuje, zvláště pokud jim v rodině radí, ať se raději nechají zaměstnat a nic neriskují. Ale právě i případný neúspěch je důležitou součástí na cestě k úspěchu. Chci vyzvat všechny mladé, kteří o podnikání přemýšlejí, ať se nebojí a jdou do toho!“ vybídl Tomáš Janča.

Soutěž Můj první milion má dvě kategorie, Vysokoškolák a veřejnost a Středoškolák. Uzávěrka pro přihlášení do obou kategorií je 16. února 2021.

V průběhu února porota vybere top 10 záměrů z obou kategorií, které postoupí do akceleračního programu. „Účastníci tak získají nejen unikátní know-how, ale i správné kontakty či finance na rozjezd podnikání. Jednou z cen je i kancelář v podnikatelském inkubátoru na rok zdarma,“ prozradila Olesja Lancevská, manažerka akcelerátoru.

V uplynulých letech Můj první milion podpořil i dnes již známe značky jako Vasky, SUTU nebo Doller. „I když 14. ročník odstartoval v poměrné nelehké době, jsme připraveni nabídnout akcelerátor v plném rozsahu, i když by měl být on-line formou. Víme, jak na to,“ dodal Petr Konečný, garant akcelerátoru. Více informací a přihlášku najdou zájemci na www.mujprvnimilion.cz

Technologické inovační centrum Zlín je agentura na podporu podnikání. Na základě pověření Zlínského kraje poskytuje v režimu veřejné služby poradenství a pomo začínajícím podnikatelům. Pro rok 2021 získalo TIC od Zlínského kraje dotaci 7 100 000 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x