Vyléčené onkologické pacientky jsou hlavními hvězdami charitativního kalendáře

Foto: KNTB
ZLÍN – Moc hezký nápad měli studenti Střední školy oděvní a služeb Vizovice, kteří se pro Komplexní onkologické centrum Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně rozhodli vytvořit charitativní nástěnný kalendář. V hlavních rolích se představily vyléčené pacientky centra.

Střední škola oděvní a služeb Vizovice má několik studijních oborů, což se ukázalo jako velká výhoda. Samotní studenti tak mohli pacientky nalíčit, učesat, obléci i vyfotit.

Je to skvělý nápad, který se nám okamžitě zalíbil. Navíc veškerý výtěžek z kalendáře poputuje na transparentní účet Komplexního onkologického centra KNTB a takto získané peníze pomohou zlepšit komfort našich pacientů. Doufám, že se z tohoto počinu stane do budoucna každoroční tradice,“ řekla lékařka Onkologického oddělení Krajské nemocnice T. Bati Michaela Zábojníková.

Samotné líčení, česání i focení se uskutečnilo ve středu 23. října v prostorách zlínské onkologie. Vybraných dvanáct pacientek si akci velmi užívalo – každá bude mít v kalendáři „svůj“ měsíc.

Takové akce se účastním moc ráda. Myslím si, že je potřeba, aby se o tématu onkologických onemocnění mluvilo, aby i další ženy věděly, že to není konec světa, a i když vám vypadají vlasy, řasy a obočí, že zase dorostou a bude to dobré,“ konstatovala pacientka Alžběta z Bílovic, která si líčení pochvalovala. „Jsou to lázně,“ dodala s úsměvem.

Charitativní kalendář vzniká pro Komplexní onkologické centrum KNTB poprvé.

K prodeji bude od začátku letošního prosince, a to na e-shopu společnosti Graspo, která je partnerem projektu Pomáháme onkologii a kalendář vytiskne. Jeho náklad bude 600 kusů, cena 249 korun,“ informovala mluvčí Baťovy nemocnice Dana Lipovská.