Studentská firma vytvořila zábavně vzdělávací hru pro děti

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Obchodní akademie v Uherském Hradišti své studenty vzdělává nejen v teorii, ale obchodu je učí porozumět i v praxi. V rámci předmětu Aplikovaná ekonomie letos vznikla další firma, která se dostala do národního finále soutěže JA STUDENTSKÁ FIRMA ROKU.

Na obchodní akademii v Uherském Hradišti vznikla pod vedením Lenky Malinové další studentská firma. Jejím produktem je tentokrát hra pro děti, kterou studenti vytvořili za necelé dva měsíce. V prodeji je od poloviny února a obsahuje 100 zábavně vzdělávacích kartiček.

Ve škole máme povinný předmět Aplikovaná ekonomie, v rámci něhož jsme museli vymyslet produkt, který budeme prodávat. Po společném brainstormingu vznikla tato hra, kterou chceme děti naučit základní společenská témata,“ uvedla ředitelka studentské firmy Gabriela Štěpančíková.

Studentská firma Funnycom vyrábí hru, která děti zábavnou formou naučí správnému chování, zákonům etikety, dopravní výchovy, hygieny i správnému stravování. Aby děti hra bavila, zařadili do ní její tvůrci také hádanky a známé písničky.

Hra je určena pro děti od 3 do 8 let. Jsou to karty, které si děti vybírají, a když na ně správně odpoví, kartu si nechají a dostanou bod. Když odpoví špatně, kartu vrátí a bod nedostávají. Mezi dětmi tak vzniká rivalita a zdravé soupeření,“ dodala Štěpančíková.

Na hře se podílelo celkem 12 studentů třetího ročníku ve věku od 17 do 18 let. Každý člen týmu měl svou úlohu. Zjišťovala se konkurence, hledaly se tiskárny, vymýšlely se otázky, design i celkové zpracování.

Lhostejná studentům nebyla ani ekologická stránka věci. Krabičky jsou vytvořeny ze zbytků dřeva. Na kartičky chtěli použít recyklovaný papír, ale bohužel nenašli tiskárnu, která by s ním pracovala.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x