Studentský projekt LOBBY podpoří vyhořelý útulek pro kočky

Foto: Lobby
ZLÍN – Studenti z projektu LOBBY se rozhodli finančně podpořit zlínský útulek pro kočky Dobré ruce, který začátkem tohoto týdne vyhořel. Na pomoc útulku věnují výtěžek z on-line finále esportového turnaje, který se uskuteční už tuto sobotu 9. dubna od 12 hodin.

Vyvrcholení čtvrtého ročníku esportového turnaje LOBBY, na kterém se ve finále ve hrách CS:GO a League of Legends utkají týmy, které postoupily ze semifinále, proběhne on-line na platformě Twitch.tv. Živý přenos opět podpoří dobrou věc – výtěžek z akce poputuje do poslední koruny na pomoc kočkám z útulku Dobré ruce. Studenti tak reagují na pondělní požár, který zdevastoval prostory, ve kterých se útulek nacházel.

Turnaj a s ním i živé vysílání organizují studenti z projektu LOBBY, který zastřešuje studijní předmět Komunikační agentura na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. „Mrzí nás, co se útulku Dobré ruce stalo, je to opravdu nešťastná situace a my doufáme, že se nám podaří co nejvíce pomoci,” uvedla manažerka projektu Natálie Durčáková.

Obsahem živého přenosu budou především finálová utkání turnaje ve hrách Counter Strike: Global Offensive a League of Legends, kde si týmy zahrají o zajímavé ceny v hodnotě 50 000, které projektu poskytli partneři, jako jsou eBlue, Canyon Gaming, Instinkt pills, KFC a další. Zápasy budou komentované a diváci se mohou těšit i na rozhovory s hosty.

Na stream se opravdu těším, rád pomůžu dobré věci. Jsem rád, že se akce mohu účastnit, bude to zábava a navíc super zkušenost. Hráčská komunita je štědrá a vím, že se dokáže spojit a opravdu pomoci,“ říká jeden z komentátorů turnaje Michal Lecko.

Celý výtěžek z akce poputuje ihned po skončení živého přenosu do Útulku pro zvířata v nouzi Zlín-Vršava. „Jsme rádi, že v této situaci lidé otevírají svá srdce a snaží se nám pomoci, jak to jen jde. Je to pro nás těžké, ale všechny nabídky pomoci nám dávají naději, že se vše brzy vrátí do původního stavu,“ uvedla dobrovolnice z útulku Dobré ruce Renata Kaslová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x