Svatomartinské slavnosti se letos ve Zlíně kvůli koronaviru neuskuteční

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN – Svatomartinské slavnosti plánované na sobotu 14. listopadu v sadu Svobody u zámku ve Zlíně se letos neuskuteční. Důvodem jsou platná vládní nařízení kvůli koronaviru, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

V rámci letošního ročníku byl připravený program, ve kterém se návštěvníci mohli těšit na kulturní vystoupení, prodej regionálních výrobků, tvořivé dílny a degustaci vína i na stylové svatomartinské menu. „Vzhledem k prodloužení nouzového stavu na území České republiky do 20. listopadu a tedy s prodloužením platnosti všech krizových opatření bylo město nuceno akci zrušit,“ uvedl Melzer.

Akce bývá velmi oblíbená. „Zrušení zlínských Svatomartinských slavností mě velmi mrzí, jelikož jsou mezi našimi občany velmi oblíbené. Letos měly být slavnosti v nové podobě, a proto organizační tým na jejich přípravách odvedl o to větší kus práce,“ řekl primátor Zlína Jiří Korec.

Podle něj město věřilo, že bude moct akci pořádat. „Věřili jsme, že po dlouhé době dáme občanům města možnost vyrazit na větší venkovní kulturní akci. Vládní nařízení jsou však striktní, což respektujeme, protože zajištění zdraví občanů je samozřejmě přednější,“ dodal Korec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x