Své hvězdy na festivalovém Chodníku slávy letos odhalí Jan Cina a Tereza Ramba

Jan Cina a Tereza Ramba budou mít hvězdu na Chodníku slávy. Foto: ZFF
ZLÍN – Na festivalovém Chodníku slávy před Velkým kinem letos zazáří dvě nové hvězdy, které ponesou jména Jana Ciny a Terezy Ramby. Oblíbení herci své hvězdy odhalí na tradiční akci Zlín Film Festivalu a Kapky naděje v úterý 6. června.

Projekt Chodník slávy je součástí doprovodného programu už od roku 2006. Pořadatelé Zlín Film Festivalu společně s Nadačním fondem Kapka naděje se letos společně rozhodli, že se majiteli nových hvězd před Velkým kinem stanou herečka Tereza Ramba a herec Jan Cina. Tohoto ocenění se každý rok dostává osobnostem, které svoji filmovou kariéru zahájili v útlém věku a stali se z nich úspěšní představitelé herecké profese.

Herečka Tereza Ramba se už návštěvy Zlín Film Festivalu nemůže dočkat. „Zlín mám moc ráda, dlouho jsem zde natáčela seriál pro Českou televizi Znamení koně, takže se těším na vzpomínky,“ uvedla herečka a doplnila, že odhalení hvězdy je pro ni velká pocta. „Škoda, že si ji nemohu vzít domů, před baráček na chodník by se mi krásně hodila,“ dodala s nadsázkou Tereza.

Tereza patří k nejobsazovanějším českým herečkám. Máme proto velkou radost, že si v nabitém programu našla čas a přijede do Zlína,“ řekla umělecká ředitelka Zlín Film Festivalu Markéta Pášmová a dodala, že před kamerou Tereza, dříve Voříšková, debutovala v roce 2006 v teenagerovské komedii Rafťáci. Tehdy jí bylo 16 let a od té doby natočila bezmála čtyřicet filmů a seriálů. Za hlavní ženskou roli ve filmu Vlastníci získala v roce 2020 Českého lva.

Herec Jan Cina se do Zlína na festival vrací už po několikáté. Zahrál si role princů v pohádkách Slíbená princezna, Kouzla králů nebo Čertí Brko a přiznal, že ho lákají i další pohádkové postavy jako skřítci, čarodějové, čerti a podobné potvůrky. „Poprvé jej diváci mohli vidět ve 14 letech v televizním filmu Únos domů, ve stejném roce potom ve snímku Zdeňka Tyce Smradi,“ připomněla Markéta Pášmová.

Také Jan Cina neskrýval radost z hvězdy, kterou považuje za ocenění jeho dosavadního hereckého i lidského fungování. „Hvězda mi zároveň připomíná pozlátko hereckého světa a všeho kolem něj. Na chodníku bude taková padlá hvězda, která by mohla lítat ještě po obloze, ale díky upadnutí si ji budu a budeme moci prohlédnout pěkně zblízka. Snad se hned neošlape…,“ doufá Jan Cina.

Odhalení hvězd na Chodníku slávy před zlínským Velkým kinem pro Kapku naděje se uskuteční v úterý 6. června v 16:00 hodin a je každoroční nedílnou součástí doprovodného programu festivalu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x