Tady je „Volejbalovo“. Prcci, slečny, pánové i mladé dámy pod i nad sítí

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Kdo nevěří, ať tam běží. Sympatický a dokonale skrytý sportovní areál u zlínské přehrady ovládl jeden hodný duch. Je veselý, usměvavý, pružný, umí pochválit, je prostě v pohodě. Jmenuje se Volejbal a fandí všem dětem z řady míst Zlínska, které se rády hýbou a chtějí se blíže seznámit s hrou zvanou volejbal, kdysi také hezky česky odbíjená.

Tenhle duch nalákal na příměstský tábor na oranžové kurty, ale také do zlínské sportovní haly partu vedoucích a hlavně více než 50 dětských nadšenců, kteří mají prázdniny. Aneb zájemce o hru pod i nad sítí od čtyř do šestnácti let.

Děti tu mají opravdové vzory, Adam i Pavel Bartošovi, stejně jako Michal Čechmánek či Jakub Janouch mají bohaté zkušenosti z extraligy i z reprezentace, jsou tu i další volejbalisté a volejbalistky se srdcem na dlani.

„Děti jsme si rozdělili do pěti skupin, od úplně malých až po mírně pokročilejší. Všechny to musí bavit, získají první poznatky, nás moc těší, že se nám zlepšují přímo před očima,“ vypráví Adam Bartoš.

Brácha Pavel má na starost nejmladší.

„Už tu mám i dceru Amálku, teď se trochu stydí, ještě nemá tři roky, ale stejně jako ostatní si to tu užívá,“ říká hrdý táta.

„Máme tábor naplánovaný na pět dnů, vždy až do čtvrté hodiny odpolední. Na oběd si z přehrady skočíme do zlínského mrakodrapu a odpoledne jsme ve sportovní hale. Náplň je ale samozřejmě pestrá, čeká nás jóga pro děti, basketbal, pestrá škála her a na závěr taky grilování,“ popisuje další činnosti jeden z otců zakladatelů Michal Čechmánek.

Podle věkových kategorií si lektoři určují náplň „pracovního“ týdne.

„Malé děti učíme házet míčem, ale taky si správně stoupnout, ti starší už mají volejbalové lekce. Třeba to, jak se hraje bagrem, jak se přihrává prsty, prostě krůček po krůčku, no a ti největší už regulérně hrají na obou stranách sítě,“ doplňuje Adam Bartoš, který momentálně působí v rakouské nejvyšší soutěži. Jeho bratr Pavel zřejmě vymění angažmá ve Francii za působení v Belgii.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->