Táta versus syn, jih proti východu. Zlín do Českých Budějovic

Aleš Hellebrand, foto: FC Zlín
ZLÍN - Může to být jeden ze zápasů jara, co se důležitosti týče. Pro oba týmy. Každopádně se v duelu 24. kola nejvyšší soutěže fotbalistů bude bojovat o nesmírně cenné body. Zlíňané naberou v sobotu směr České Budějovice a tam, na Střeleckém ostrově, si to s domácími rozdají na férovku. Postavení v tabulce netěší ani jednoho ze zástupců krajských měst. Pikantní je leccos...

Třeba to, že se určitě potkají táta a syn. Aleš Hellebrand patří do skupiny asistentů hlavního zlínského trenéra Bronislava Červenky. Po trávnících v Brně, Zlíně a hlavně tedy Českých Budějovicích běhají jeho čtyři fotbaloví potomci.

Čtyřiadvacetiletý Patrik vyrostl fotbalově ve Zlíně, vyzkoušel pár štací včetně Slavie a teď je oporou Jihočechů.

„Hraji za Dynamo, chci každopádně vyhrát, to je jasné,“ vypráví velmi šikovný záložník, který umí být i gólově produktivní.

Kdo sleduje ligu pozorně, ví, že podobných komplexních hráčů po pažitech od Plzně po Karvinou příliš neběhá.

„No samozřejmě, že jsme ve styku, voláme si hodně často. Budějovice zdolaly doma Sigmu i Baník, musíme se dokonale připravit, rozhodovat budou maličkosti, čekám mimořádně náročný zápas,“ vypráví otec s tím, že na stadionu budou za početnou rodinu jen oni dva.

Další mladí pánové mají své úkoly.

„Honza hraje za brněnskou Zbrojovku, Filip s Tomášem, naše dvojčata, za zlínskou devatenáctku. Fotbal je u nás sportem číslo jedna, to je jasné, obdiv mé ženě, jak to všechno zvládá. Ani nevím, komu bude v tomto utkání fandit, nechám to na ní,“ usmívá se bývalý výborný hráč, který vyzkoušel první ligu u nás i na Slovensku, kde slavil s Petržalkou mistrovský titul.

Zápas mimo jiné o prvenství v superfotbalové zlínské rodině začíná v Českých Budějovicích v neděli v 15.00.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x