Tělocvična v otrokovické základce Trávníky se blýská novotou

Rekonstrukce tělocvičny na otrokovické základce je hotová. Foto: město Otrokovice
OTROKOVICE - Místo žáků několik dělníků. Tak to vypadalo v tělocvičně na ZŠ Trávníky v první polovině prázdnin. V září se děti vrátí na řekněme zbrusu nové místo - nový sportovní povrch, obložení stěn i sloupů v tělocvičně ZŠ Trávníky Otrokovice je hotové. Skvěle odvedená práce v kombinaci s kvalitním povrchem z masivního dubu zajistí funkčnost po mnoho dalších let.

Nový povrch v tělocvičně se podařilo dokončit během jednoho měsíce. „Jako první jsme museli demontovat nášlapnou vrstvu, skladbu křížového roštu a záklop. Následně jsme prostor vyčistili a začali jsme sestavovat plošně pružnou konstrukci podlahy. Po vyrovnání povrchu jsme do skladby konstrukce podlahy instalovali zvukově tepelnou izolaci, aby bylo používání sálu komfortnější, co se týká prostorového zvuku i tepelné pohody. Nainstalovali jsme dubové vlisy, které se upravili tmelením, broušením a vícenásobným lakováním. Před poslední vrstvou laku bylo provedeno značení hřišť,“ popsal sled prací jednatel zhotovitelské společnosti P. I. Parket Václav Tauš. 

Dřevěný sportovní povrch byl vybrán s ohledem na různorodé využití tělocvičny. „Společně jsme koordinovali nejen termíny pro provádění prací, ale také volbu nášlapné vrstvy, která vyhovuje našim potřebám. Vzhledem k pestré škále využití tělocvičny, jsme si stanovili i požadavky na lajnování hřišť. Žáci i další uživatelé díky tomu budou mít kvalitní a multifunkční sportoviště,“ zdůraznila Eva Horňáková, ředitelka ZŠ Trávníky Otrokovice. „Do tělocvičen a sokoloven je tento typ podlahy nejvhodnější, protože nášlapnou vrstvu tvoří dubové vlisy, což je masivní dílec, který má vysokou životnost a navíc jde vícenásobně renovovat, což tento fakt ještě násobí. Lze využít pro všechny druhy míčových sportů, ale zvládne také manipulaci s těžkým tělocvičným vybavením, aniž by docházelo k poškození nášlapné vrstvy,“ podpořil volbu typu podlahy Václav Tauš.

Základní škola Trávníky disponuje dvěma tělocvičnami. V roce 2022 byla zahájena jejich rekonstrukce kompletní výměnou osvětlení a také novým povrchem a obložení první z tělocvičen. Rekonstrukci tělocvičen dokončila letošní investice ve výši 1,7 milionu korun, díky které jsou kompletně hotové oba sály.

Zdroj: město Otrokovice

--> --> --> --> -->