Tenisový kemp: první smeče, koupání v potu i v bazénu anebo stezka odvahy

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Měřeno pohledem dospěláků ufrnknou prázdniny jako voda v Dřevnici. Když se ale vrátíme do časů dětských, jsou dva měsíce nádherně dlouhé, dlouhatánské. A v pestré mozaice mají pro stovku dětí ze Zlína a okolí nezastupitelné místo prázdninové kempy pořádané opakovaně - a nutno říci s úspěchem - Tenisovým klubem Zlín.

Tenisový kemp je věc příjemně pestrá, pohybem nabitá a prvními, ale i pokročilejšími tenisovými počiny lemovaná. V prvním letošním setkání se zážitky nejen na antukových dvorcích vyřádí přes 30 kluků a děvčat různého věku.

„Máme tu totální začátečníky, ale i děti už mírně pokročilé. Pro všechny najdou naši trenéři bohatou náplň i cestičky, jak se v oblíbené hře zlepšovat a později se třeba zapojit v mládežnických kategoriích do struktur našeho klubu,“ přehlíží v radosti dětský cvrkot s raketami i bez nich předseda klubu Jan Macharáček.

Na kempu coby pětidenním příměstském táboře jde o dobrou partu, zábavu i tenisová cvičení.

„Nehrajeme jen tenis, jde o získání obratnosti, chuti se hýbat, ale i soutěžit. A víme dobře, že děti nemohou mít den našlapaný jenom vlastní hrou a tenisovou výukou. Proto jsme při nepřízni počasí zašli do zábavního centra, naopak, když hodně praží sluníčko, jdeme se koupat a jedním z vrcholů kempu je také stezka odvahy,“ popisuje pestrý program Macharáček.

Na děti o prázdninách čekají na zlínské Vršavě ještě dva termíny tenisových kempů. O zábavu i hojnou účast je už teď postaráno.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x