Teplejší počasí vylákalo na silnice motorkáře a cyklisty. Nehody na sebe nenechaly dlouho čekat

Foto: ZZS ZK
ZLÍNSKO – Teplejší počasí vylákalo v posledních dnech na silnice první motorkáře a cyklisty. Ke kolizím několika z nich bohužel musely ve čtvrtek v rozmezí zhruba hodiny a půl vyjíždět zdravotnické týmy. Ty konkrétně na Zlínsku řešily zranění motorkáře při střetu s osobním autem ve Fryštáku a dopravní nehodu osobního auta a cyklisty v Želechovicích nad Dřevnicí.

Střet osobního auta a motorkáře se stal ve Fryštáku krátce před 13:30. Při příjezdu záchranářů na místo si motorkář stěžoval na bolest pravé dolní končetiny.

Zdravotnický tým pacienta vyšetřil, zajistil mu žilní linku, nohu zafixoval končetinovými dlahami a k dalšímu vyšetření a ošetření transportoval do zlínské nemocnice,“ informovali záchranáři na webu ZZS ZK.

Do stejné nemocnice záchranáři později odvezli i cyklistu, který se střetl s osobním vozidlem v Želechovicích nad Dřevnicí.

Pacient měl naštěstí na hlavě přilbu, stěžoval si především na bolest levého ramene, bérce a kotníku,“ pokračovali záchranáři.

Zdravotníci muže zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče a pro podrobnější vyšetření ho transportovaly do zdravotnického zařízení.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x