Těžká dopravní nehoda u Uherského Hradiště: zaklíněnému řidiči zachránili život svědkové události

Foto: HZS ZK
UHERSKOHRADIŠŤSKO – K těžké dopravní nehodě došlo v úterý 2. května poblíž Uherského Hradiště na hlavním silničním tahu na Brno. Při havárii vylétlo osobní vozidlo ze silnice a řidič zůstal v autě zaklíněn.

Prvotní informace hovořila o zaklíněné osobě v bezvědomí. Na místo vyjela místní profesionální jednotka se dvěma cisternami,“ uvedli krajští hasiči.

Po příjezdu hasičů byla zraněná osoba již vytažena z vozu svědky události. Hasiči jí následně poskytli první pomoc a po příjezdu zdravotnických záchranářů ji předali do jejich péče.

Aby mohla být co nejšetrněji transportována do sanitky, musela být vytvořena cesta v porostu pomocí motorové pily. Hasiči poté místo události předali přítomným policistům,“ pokračovali hasiči.

Podle velitele zásahu mělo na vývoj události zásadní vliv to, jak se zachovali svědkové události. „Ti sportovali poblíž místa nehody, když uslyšeli zvuk podobný nárazu, šli se do lesíka podívat. Včasné přivolání pomoci pravděpodobně řidiči zachránilo život,“ dodali krajští hasiči.

Vozidlo totiž vylétlo z hlavního silničního tahu na Brno tak nešikovně, že z cesty nebylo vůbec vidět.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x