Tomáš Poznar: repre je zážitek

Zdroj: Tomáš Poznar
ZLÍN - V pátek ráno už zase klasika, na zlínském stadionu měření teploty a normální trénink s klubem. Tomáš Poznar se vrátil po nevšední anabázi zpět domů. Má za sebou reprezentační start za Českou republiku. Pro tohle se fotbal hraje.

„Kluci mne přivítali báječně, žádné špičkování, ale upřímné gratulace k tomu, že mám reprezentační zářez. Moc mne potěšili,“ vypráví vysoký útočník, který si vyzkoušel žlutý „venkovní“ reprezentační dres s číslem 7. Do boje v Glasgowě naskočil na velmi slušnou zápasovou porci v 65. minutě.

„Zážitek samozřejmě parádní, škoda jen, že se nepovedlo dotlačit míč do branky a alespoň vyrovnat. I já jsem k tomu neměl daleko. Myslím, že porážka časem přebolí, ale ta půlhodina na hřišti, stejně jako všechno okolo ve výborné partě, to už paměť nikdy nevypustí,“ ohlíží se za hektickými dny a hodinami Poznar.

Ani nejrenomovanější „pátrači“ ve zlínské fotbalové historii, třeba Václav Šarata, Arnošt Hošek či Petr Klhůfek si nevybavují, že by někdo naskočil do Áčka české fotbalové reprezentace přímo ze zlínského dresu.

„Mám taky tyhle zprávy, je to o to pozoruhodnější. Vím, že okolnosti byly takové, jaké byly, ale třeba se zopakují, kdo může vědět, možná tu sbírku jednoho startu a dvou reprezentačních dresů rozšířím,“ dívá se s úsměvem dopředu vysoký útočník.

Reprezentace hraje další dvě utkání Ligy národů v listopadu, hrát se bude u nás proti Izraeli a Slovensku.

Teď ale samozřejmě myslím na klubový dres a na ligové zápasy. Myslím, že jsme dokázali, že jsme odolní, máme vybudovanou imunitu, jsme pod testy, měříme si teplotu, byl bych moc rád za to, kdyby liga co nejdříve odstartovala,“ vyjadřuje český reprezentant přání své i svých spoluhráčů. A samozřejmě i protihráčů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x