Tragédie na Kroměřížsku: řidič osobního vozidla nepřežil srážku s kamionem

Foto: ZZS ZK
KROMĚŘÍŽSKO (AKTUALIZOVÁNO) – Silnici mezi Jankovicemi a Hlinskem pod Hostýnem dnes krátce po deváté hodině uzavřela tragická dopravní nehoda, při které se srazilo osobní vozidlo s nákladním automobilem vezoucím kamení. Řidič osobního vozidla na místě zemřel.

K nehodě byly vyslány čtyři jednotky hasičů, dvě záchranářské posádky a vzhledem k závažnosti situace také letecká záchranná služba z Olomouce. Na místě zasahovala rovněž policie.

Devětatřicetiletý řidič nákladního vozidla Volvo jedoucí od Hlinska pod Hostýnem na Jankovice vjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia, které řídil padesátiletý muž. Vlivem nárazu skončila obě vozidla mimo komunikaci na poli.

Hasiči s pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostili zraněného řidiče osobního vozidla. „Ten však utrpěl při střetu zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl,“ informovala mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Řidič nákladního vozidla taktéž utrpěl zranění. Záchranáři jej ošetřili a zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče. „Se středně těžkým zraněním ho posádka transportovala do Kroměřížské nemocnice,“ sdělili záchranáři na webu ZZS ZK.

Dechová zkouška u něj vyšla s negativním výsledkem,“ uvedl policejní mluvčí Radomír Šiška.

Následně na místě proběhlo vyšetřování okolností a příčiny nehody Policií ČR. „Jakmile to situace dovolí, budou hasiči pomáhat s vytažením nákladního a osobního auta zpět na cestu, což nebude jednoduché vzhledem k místu události,“ dodala Javoříková s tím, že hasiči budou ze silnice odklízet také kamení a rozbité části vozidel.

Kvůli vyšetřování dopravní nehody byla silnice mezi obcemi Jankovice a Hlinsko pod Hostýnem na několik hodin uzavřena.

Dopravní policisté nehodu společně s kriminalisty nadále šetří. „Pracujeme i s variantou technické závady,“ dodal Šiška.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x