Trenér zlínských volejbalistů Obdržálek: Chceme se dostat minimálně do předkola play-off

Trenér zlínských volejbalistů Přemysl Obdržálek. Foto: VSC Fatra Zlín
ZLÍN – Už tuto sobotu 24. září odstartuje další ročník volejbalové UNIQA extraligy mužů, do něhož vstoupí volejbalisté Fatry pěkně zostra! Na domácí palubovce přivítají rivala z Brna, za které v předchozích letech nastupovaly hned tři nové posily Zlína – Luan Duc Truong, Daniel Římal a Jan Pražák.

Jak hodnotí uplynulou dvouměsíční přípravu a jaké jsou ambice Fatry Zlín v letošním extraligovém ročníku? Na to odpověděl trenér A-týmu Přemysl Obdržálek.

Jak probíhala letošní příprava?

Letošní příprava byla oproti minulým létům kratší, ale o to více intenzivní. Kluci si hodně „mákli“, což je potřeba, a věřím, že se nám to v první polovině sezony vrátí.

Jak jste spokojený se skladbou kádru na novou sezonu?

Po několika sezonách, kdy jsme v podstatě hráli s nejmladším mužstvem v extralize, jsem rád, že se k nám podařilo dostat zkušené hráče. V přípravě potvrzovali, že i když byli hodně unavení, tak nechtějí prohrát. Nové posily vhodně doplňují loňský mladý kádr, takže s týmem pro letošní sezonu jsem spokojený.

Jak hodnotíte poslední dva vyhrané turnaje a úroveň hry týmu?

Poslední dva vyhrané turnaje nám vyšly, nechci říkat na výbornou, ale slušně. Ukázaly, že je potřeba ještě pracovat v určitých herních situacích na preciznosti. Jednoduše řečeno byly situace, které musíme řešit lépe. Jestli v tom nebudeme poctivější, těžko se posuneme dál.

Jaké jsou cíle Fatry Zlín pro nadcházející ročník UNIQA extraligy?

Konečně bychom se chtěli dostat minimálně do předkola play-off.

te nějaký vzkaz pro fanoušky do nové sezony?

Jsem rád, že i když jsme měli v minulých sezonách kádr z mladých, v uvozovkách ještě nezkušených hráčů, tak nám zachovali přízeň a podporovali nás. V této sezoně doufám a věřím, že budeme předvádět opět bojovný volejbal, ale s větší úspěšností. Proto budu rád, když nás přijdou podpořit a vytvoří nám domácí atmosféru tak, aby soupeři věděli, že se ze Zlína body nevozí lehce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x