Tři filmy podpořené z výtěžku dražby filmových klapek získaly Českého lva

Foto: Zlín Film Festival
ZLÍN, PRAHA – Nejvyšší české filmové ocenění Český lev si v sobotu večer odnesly hned tři snímky, které finančně podpořil Nadační fond FILMTALENT ZLÍN. Finanční prostředky se získávají z veřejné dražby filmových klapek, která je tradiční součástí Zlín Film Festivalu.

V kategorii Nejlepší animovaný film zvítězil snímek Zuza v zahradách, nejlepším krátkým filmem se staly Rituály a Cenu Magnesia za nejlepší studentský film si z jubilejního večera 30. Českého lva odvezli tvůrci filmu Vinland.

Blahopřejeme tvůrcům všech oceněných filmů a jsme hrdí na to, že jsme mohli přispět k jejich vzniku i mimořádnému ocenění, které se jim dostalo,“ uvedla členka správní rady Nadačního fondu FILMTALENT ZLÍN Markéta Pášmová a dodala, že celkově se ucházelo o toto ocenění sedm snímků s devíti nominacemi.

Finance na podporu filmových projektů jsou získávány z veřejné dražby Salonu filmových klapek, která je tradiční součástí Zlín Film Festivalu. O finanční podporu se u Nadačního fondu FILMTALENT ZLÍN mohou ucházet autorské snímky hrané, animované i ty pohybující se na hranici dokumentu.

Od roku 1998 podpořil Nadační fond FILMTALENT ZLÍN z výtěžku aukce klapek už 311 audiovizuálních a vizuálních projektů částkou přesahující 33 milionů korun. Za dosavadních 25 ročníků existence Salonu filmových klapek se do projektu zapojilo 435 výtvarníků, kteří vytvořili 2872 klapek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x