Tři sražení chodci během víkendu. Jeden utrpěl velmi těžká zranění

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Hned tři dopravní nehody, během nichž došlo ke střetu vozidel s chodci, vyšetřují od uplynulého víkendu zlínští dopravní policisté. Všichni chodci skončili se zraněním v nemocnici, jedno zranění bylo život ohrožující, u ostatních dvou bude závažnost jasná až v následujících dnech.

V pátek krátce před sedmnáctou hodinou ve Zlíně na ulici Sokolská srazila osmapadesátiletá řidička vozidla Škoda Fabia jedoucí ve směru ze Zlína do Fryštáku šedesátiletého chodce, který šel po přechodu pro chodce. Chodec po srážce upadl na chodník.

Z místa ho s velmi těžkým, život ohrožujícím zraněním převezli záchranáři do nemocnice. Dechová zkouška u řidičky byla negativní,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Přesně o 24 hodin později ve Zlíně na ulici Dlouhá srazil jednadvacetiletý řidič vozidla Volkswagen šestatřicetiletého chodce, který šel vedle přechodu pro chodce na červený světelný signál na semaforu. Přestože se řidič snažil troubením a brzděním střetu zabránit, chodec dál pokračoval v chůzi, až došlo k nárazu.

Dechová zkouška u chodce ukázala hodnotu 2,5 promile alkoholu, u řidiče byla dechová zkouška negativní. Záchranáři chodce se zraněním převezli do nemocnice,“ pokračovala Kozumplíková.

O tři hodiny později, krátce po dvacáté hodině, ve Vizovicích na ulici Zlínská srazil dvaapadesátiletý řidič vozidla Volkswagen jedoucí od Zlína stejně starého chodce, který přecházel vozovku v křižovatce mimo přechod pro chodce.

Dechová zkouška u chodce byla opět pozitivní, 2,77 promile alkoholu. U řidiče byla dechová zkouška negativní. Chodec zůstal po nárazu ležet na komunikaci,“ sdělila policejní mluvčí s tím, že záchranáři převezli zraněného chodce do nemocnice.

Podle policejních statistik dochází k nehodám s chodci nejčastěji v období od října do února. Může za to především tma a snížená viditelnost, kdy je riziko střetu čtyřikrát větší než za denního světla.

Doporučení pro chodce: buďte vidět. Doporučení pro řidiče: jeďte takovou rychlostí, která vám umožní zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou máte rozhled,“ radí účastníkům dopravního provozu Monika Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x