Tři tenisoví minimušketýři před školním rokem… stejně jako paní superučitelka. Kdo se více těší?

Foto: zlin.cz
ZLÍN, FRYŠTÁK - Prázdniny mají takříkajíc na kahánku. S tím toho moc nenaděláte, to můžete být třeba ministr školství. Ono není bez zajímavosti zjistit, jak je to s těšením se nebo netěšením se do školy. Tři tenisoví borečci, kteří vlastně chodili do školy i v červenci a v srpnu, ovšem do té tenisové, v tom mají i nemají jasno...

Zatímco budoucí čtvrťák Filip se těší na kamarády a na novou paní učitelku, mladší bráška Luka je plný očekávání. Bude z něj totiž čerstvý prvňák. A když dostane otázku, zda se těší, upřímně odpoví, že vlastně neví, protože tam jde poprvé.

Kamarád Max půjde do druhé, těší se, to je na něm znát.

Pak přijde záludnější otázka pro „za brzo“ třeťáka Jaroslava. Co je lepší: škola, nebo prázdniny? „Prázdniny,“ střelí klučík od boku velmi pohotově.

Kluci pak ještě unisono pronesou: „Ať žijí prázdniny i ať žije škola,“ takže je znát, že je vše vlastně ok.

Poněkud jasně má v celé záležitosti paní učitelka Sylva Knedlová z Fryštáku.

„Víte, já jdu učit po sedmdesáté první, což asi zní hrozně, ale je to tak. A řeknu vám, že se těším, jako bych šla poprvé,“ popisuje nezdolná dáma své čekání.

Ale letos to bude mít přeci jen trochu jinak.

„Mám momentálně problémy s kolenem, ale už se to lepší, tělocvik zatím budu učit per huba,“ směje se s tím, že se snad poprvé přes prázdniny nedostala do školy, aby si udělala všechny nezbytné přípravy. Ale v následujících dnech samozřejmě půjde a v pondělí bude jako vždy dokonale připravená a natěšená.

Možná i na své stěží uvěřitelné kulatiny, 1. ledna příštího roku bude mít tato dáma, věřte nebo ne, 90 let!

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x