Tři v tom. U Sedláčků hokej v centru pozornosti

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Těžko byste hledali rodinu, kde je hokejové mistrovství světa ve větším interesu než u Sedláčků ve Zlíně. Aby ne, když jde o hokejového brankáře Jakuba Sedláčka, jeho lotyšskou mladou paní Katrínu a k nim pěkně stylově maminku Evu. Jsme v době hokejové i covidové. Hraje se v Lotyšsku a paní doktorka Sedláčková je šéfkou zlínské Krajské hygienické stanice. Pro zajímavé setkání podmínky přímo dokonalé.

Jakub se se svojí manželkou potkal právě v Rize a právě tam, kde se momentálně odehrávají hokejová dramata. Takhle to nalajnoval život. Do rižského Dinama do KHL odešel Jakub Sedláček po zisku stříbra se zlínským týmem v roce 2013.

„Bylo to dobré angažmá, strávil jsem tam čtyři sezóny a svoji dnešní ženu jsem potkal, vlastně potkával, v tamním dětském klubu, kde se během utkání starala o ratolesti fanoušků. Časem jsem ji oslovil a pak už to šlo pořád dál,“ směje se dobře naladěný Jakub, který naposledy pobyl samozřejmě s Katrínou na angažmá v Košicích a pak v rakouském Villachu.

Jeho lotyšská paní udiví výbornou češtinou. „Samozřejmě, že hokej sledujeme spolu. Já fandím Lotyšsku, Kuba Česku, třeba se potkáme ve vyřazovacích bojích, to pak bude veselo,“ vypráví Katrína. Když přijde návštěva, blýskne se kuchařským umem.

Za dveřmi je totiž Jakubova maminka Eva Sedláčková, ředitelka zlínské Krajské hygienické stanice. „Moje snacha je fakt šikovná, třeba bábovku, kterou připravila, nemohla z domu znát, umí ji výborně,“ pochvaluje si paní Eva na návštěvě u mladých.

„Já samozřejmě fandím našim, teď se Švédy to bylo dokonalé, snad to Češi dotáhnou do vyřazovacích bojů. Ale kus fanouškovského místa už mám v srdci i pro Lotyšsko. Byli jsme v Rize opakovaně, báječné město, vedle je Rižský záliv, lázně v Jurmale, moc se mi tam líbilo,“ vypráví s tím, že všem i svým mladým doporučuje očkování.

„Třeba proto, abychom mohli na podobné velké sportovní akce jako diváci,“ přeje si Eva Sedláčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x