Tříbodová radost: Zlín – Mladá Boleslav 3:2

Foto: Zlin Press Jiří Zaňát
ZLÍN - Jak to udělat, aby zůstala alespoň teoretická šance na předkolo play off? Porazit momentálně velmi ambiciózní a také kvalitní hokejisty Mladé Boleslavi. Ale jak je dostat do kolen?

Třeba spolehlivým výkonem brankáře, obětavostí v zadních řadách, napadáním neboli forčekinkem a mimo jiné minimalizací počtu zbytečných faulů. A ještě něčím, totiž zlepšenou střeleckou produktivitou.

Tohle si hokejisté Zlína docela vzali k srdci a šli za svým.

Nejdříve se povedla v první třetině, přesněji v její 9. minutě, opravdu parádní pumelice domácímu beku Řezníčkovi. Brankář Růžička neměl šanci.

Hosté vyrovnali v přesilovce. A hodně kuriózně. Ševc vypálil, Ferenc nadhodil puk a ten doplachtil do Hufovy klece řekněme pololobem, běžela 24. minuta.

Za minutu ovšem bylo mezi Berany zase veselo. Köhler si zahrál s Dlapou moravskou odráženou a jeho druhá, opakovaná rána už skončila v síti.

V 56. minutě se prosadil Dufek a hosté pak ještě sedm vteřin před koncem snížili, což jim ale k bodům nepomohlo.

V celém utkání byli Mladoboleslavští střelecky aktivnější, rozhodující ale byly výkony brankářů, Huf hostujícího Růžičku předčil kvalitou.

PSG Berani Zlín – BK Mladá Boleslav 3:2.

Osm kol před koncem základní části ovšem zůstává postup mezi dvanáctku úspěšných de facto mission impossible. Olomouc má před Zlínem desetibodový náskok.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x