Trolejbusová doprava ve Zlíně slaví 80 let. Do ulic vyrazí kloubový trolejbus se speciálním polepem

Foto: DSZO
ZLÍN, OTROKOVICE – Na konci ledna oslaví Dopravní společnost Zlín – Otrokovice 80. výročí zahájení provozu trolejbusové dopravy ve městě. Při této příležitosti bude po celý rok jezdit na linkách mezi Zlínem a Otrokovicemi speciální kloubový trolejbus s grafikou zobrazující vývoj barevného provedení laku vozidel MHD od roku 1944 do současnosti.

Nízkopodlažní kloubový trolejbus Škoda 25 Tr Irisbus s dieselagregátem bude svou celoplošnou reklamou po celý rok připomínat obyvatelům a návštěvníkům Zlína i Otrokovic, že uplynulo kulatých 80 let od zavedení trolejbusové dopravy ve Zlíně,“ informoval mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Provoz trolejbusů s prvními třemi vozy na prvních linkách A, B, C byl slavnostně zahájen 27. ledna 1944.

Nyní chceme upozornit na první viditelný prvek oslav 80. výročí, a to na celoplošnou reklamu na kloubovém voze ev. č. 406. Trolejbus s touto reklamou vyjel do ulic Zlína a Otrokovic poprvé v pondělí 15. ledna 2024. Byl nasazen na linky č. 2 a 6 mezi Zlínem a Otrokovicemi,“ upřesnil Cekota.

Základní návrh reklamy připravil řidič DSZO Petr Vozárik. Jeho myšlenka pak byla dopracována ve spolupráci se společností DM design a o uplynulém víkendu byla celoplošná reklama nalepena na kloubový trolejbus.

Na tomto vozidle si mohou cestující prohlédnout na sedmi polích všechny hlavní barevné kombinace, které tvořily ve Zlíně a Otrokovicích během osmi desítek let vnější design vozidel MHD, od tmavě modré přes červenou až po současnou žluto-modrou,“ dodal Vojtěch Cekota.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x