Tržiště Pod Kaštany řeší komplikace s rekonstrukcí stávajících stánků a hledá nové prodejce

Vizualizace zrekonstruovaného Tržiště Pod Kaštany. Foto: Město Zlín
ZLÍN - Tržiště Pod Kaštany ve Zlíně hledá nové prodejce. Mohou to být lokální výrobci rukodělného zboží, prodejci občerstvení, pěstitelé, ale i maloobchodníci. Zlínská radnice současně řeší komplikace s rekonstrukcí stávajících dvou stánků.

Město Zlín zahájilo na podzim roku 2021 revitalizaci městského tržiště Pod Kaštany. V současné chvíli se zpozdil plánovaný termín dokončení, a to z důvodu komplikovaných přeložek plynu. To však není jediné, co aktuálně zlínská radnice v této souvislosti řeší. Jedním z diskutovaných témat jsou také dva původní stánky. Konkrétně se řeší to, zda na místě zůstanou, a jestli ano, tak v jaké podobě.


S majiteli těchto dvou stánků jsem byl domluvený, že stánky zrekonstruují. Ale bohužel nám do toho teď v posledních dnech tzv. hodila vidle Památková péče, která nevydala kladné stanovisko pro rekonstrukci těchto stánků v té podobě, jakou si majitelé představovali. Teď je tedy na rozhodnutí majitelů, jestli půjdou do rekonstrukce jiného typu, která jim nepřinese tu přidanou hodnotu, kterou od toho očekávali, nebo tam ponechají stánky, které tam jsou teď. Osobně doufám, že majitelé budou velkorysí a pro rekonstrukci se rozhodnou, uvedl primátor Zlína Jiří Korec.


Tržiště Pod Kaštany bude současně rozšiřovat prodejní nabídku, proto kromě stávajících prodejců hledá město i další obchodníky, kteří by sortiment doplnili. Mohou to být lokální výrobci rukodělného zboží, prodejci občerstvení, drobní zemědělci, pěstitelé, ale i maloobchodníci. Vítáni budou i výrobci zajímavých produktů, které svým charakterem tržiště Pod Kaštany ozvláštní.

Ukončení stavebních prací je naplánováno na podzim letošního roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x