Tržiště se rozšíří až na náměstí Míru. Od středy zde začnou prodávat stánkaři

Na náměstí Míru ve Zlíně se prodejci chystají své stánky. Foto: zlin.cz
ZLÍN – Tržiště Pod Kaštany, které prochází v současné době rekonstrukcí, se rozšíří o další frekventované plochy směrem k centru, a to až na náměstí Míru. Na svém pondělním zasedání to schválila Rada města Zlína.

Zlínské tržiště Pod Kaštany je nyní kvůli probíhající rekonstrukci dočasně přesunuto pod bývalé Ryo na ulici Gahurova. Na provizorním náhradním tržišti však stánkaři nemají vhodné podmínky k prodeji a daná lokalita není atraktivní a dostupná ani pro zákazníky. Tržiště se proto nově rozšíří o další plochy až na náměstí Míru.

Mezi nové prodejní prostory patří navazující části ulice Soudní, třídy T. Bati a náměstí Míru. Po dokončení rekonstrukce tržiště zde bude možné pořádat i tzv. velké trhy.

Tato novela zohledňuje dlouhodobý záměr města rozšířit stávající rekonstruované tržiště o další frekventované plochy směrem k centru. Zároveň se s ohledem na aktuální situaci s šířením nemoci covid-19 jeví jako maximálně vhodné a celospolečensky potřebné co nejrychleji navýšit počet venkovních prodejních zařízení, jelikož při nakupování v nich je riziko šíření této nemoci značně nižší než v uzavřených prostorech budov,“ sdělil primátor Zlína Jiří Korec.

Prodej potravin, nápojů a režim jejich konzumace se bude řídit aktuálně platnými opatřeními. „Žádáme všechny občany k maximální odpovědnosti a dodržování pravidla 3R – ruce, roušky, rozestupy. Je to to nejmenší a přitom tak důležité,“ doplnil Korec.

Stánkový prodej bude v nově zřízených prostorech zahájen ve středu 8. prosince.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x