Tržiště Pod Kaštany ve Zlíně zahájí v pondělí zkušební provoz

Tržiště Pod Kaštany zahájí zkušební provoz. Vizualizace Tržiště Pod Kaštany. Foto: Zlin.eu
ZLÍN - Od zítra, tedy pondělí 16. ledna začíná testovací prodej na tržišti Pod Kaštany. V tomto testovacím režimu se bude prodávat v pracovní dny od pondělí do pátku v čase od 8 do 16 hodin. Prozatím s prodejní nabídkou přišlo sedm prodejců, postupně budou přibývat další. Stále se mohou prodejci do zkušebního prodeje za výhodných podmínek připojit. Běží také rezervační řízení pro prodej na tržišti v roce 2023.

„Chceme využít zimních měsíců, kdy ze strany prodejců není příliš velký zájem o prodej na tržišti k testování a odladění provozu nového tržiště tak, aby na jaře fungovalo co nejlépe,“ sdělil náměstek primátora pro majetek a rozvojové plochy Pavel Brada.

Návštěvníci na trhu najdou ke koupi například zeleninu z vlastní produkce, kvašené zelí, česnek, sušené ovoce, med, výrobky z ovčí vlny, sklářské a pletené výrobky, zabíjačku, holandské sýry či sušené zvěřinové klobásy. Počítat mohou ale i s koupí koření, biozeleniny i teplého občerstvení. To bude od 20. ledna 2023 vždy jednou týdně prodávat zlínský řemeslný výrobce lahůdek Hostinář. V nabídce má teplou domácí polévku, speciální paštiku v krustě, sádlo řemeslný chléb, kimchi a další lahůdky. Průběžně doplní tržní sortiment prodejci tyrolských specialit, moštů a živých ryb.

„Pro zájemce, kteří by chtěli svůj sortiment nabízet v rámci zkušebního režimu, má město zvýhodněné podmínky. V měsíci lednu a únoru nemusí platit za nájem a mohou si tak prodej na novém tržišti zdarma vyzkoušet. Aktuálně také běží rezervační řízení pro prodej na tržišti v roce 2023,“ doplnila Michaela Topič, manažerka tržiště Pod Kaštany Zlín.

Ve zkušebním provozu v zimním období je otevírací doba přizpůsobena přízni počasí. Prodejci tak otevřou ve dnech bez deště, sněhu a velkých mrazů.

Plný provoz tržiště Pod Kaštany Zlín začne 1. března 2023.

Zdroj: Tomáš Melzer, Zlin.eu

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x