Týden mobility odstartuje v Otrokovicích bezplatná snídaně pro cyklisty

Foto: Milan Mikšík
OTROKOVICE - Ve středu 16. září od 5.30 do 8.00 hodin bude cyklistům jedoucím po stezce pro chodce a cyklisty v altánu na Trávníkách v Otrokovicích nabízena snídaně zdarma. Jedná se o první otrokovickou akci v rámci Evropského týdne mobility, který se každoročně koná od 16. do 22. září, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Pastuszková.

V souvislosti s šířením virového onemocnění COVID-19 se akce uskuteční za speciálních hygienických podmínek. „My organizátoři na sobě budeme mít roušky, k dispozici bude dezinfekční gel a pokud se sejde v jednu chvíli více soutěžících, budeme dohlížet na dodržování rozestupů. Snídaně, vody i další občerstvení budou balené, ovoce bude loupací. Těšíme se na vás a budeme rádi, když se zastavíte,“ upřesnila Renáta Krystyníková, jedna z organizátorek akcí Evropského týdne mobility v Otrokovicích.

„Podobnou akci jsme už za takto upravovaných podmínek zorganizovali v rámci kampaně Do práce na kole letos v květnu. Nebylo to tak komfortní, ale cyklisté se u nás zastavovali,“ připomenula Krystyníková. Posteskla si však, že některé akce v rámci letošního Evropského týdne mobility musejí být zrušeny. Neuskuteční se plánovaná výstava IQ play (16. až 20. září), která měla být v Otrokovické Besedě, ani beseda pro seniory na Baťově (pondělí 21. září). „Je třeba sledovat průběžně aktuální informace na Facebooku a webu města, aby lidé nebyli zaskočeni případnou další zrušenou akcí,“ uzavřela Renáta Krystyníková.

Smyslem Evropského týdne mobility je upozornit na neudržitelný nárůst individuální automobilové dopravy ve městech a má inspirovat k možným řešením. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x