U Baťovy vily život bude čilý

Foto: IVF Zlín
ZLÍN - V neděli 12. června se bude u zlínské Baťovy vily konat jedna akce, která by prostě nebyla. Přitom jde vždy - a tentokrát po citelné covidové přestávce - o přímo úžasné setkání lékařů a sester s dětmi, které přišly na svět za odborné pomoci asistované reprodukce.

Tenhle dětský den bývá opravdu jedinečný, kromě klasiky v podobě nejrůznějších atrakcí pro děti tu bývá i čas na to, popovídat si například s šéfem pořádající zlínské Kliniky reprodukční medicíny a gynekologie Davidem Rumpíkem. Tedy jde o možnost pro rodiče, kteří by se bez pomoci odborníků svých vytoužených potomků třeba nedočkali.

„Za 22 let působení se naše rodina, mohu-li to tak říci, rozrostla na téměř 7000 dětí. To není špatné číslo, začíná to být takové středně velké sympatické město,“ vypráví renomovaný lékař a odborník. Mimochodem jeho přítomnost na akci, stejně jako jeho sympatické paní Taťány, rovněž lékařky, bývá zárukou přímo hmatatelně příjemné, odlehčené atmosféry a dobré nálady.

„Mělo by k nám ze všech koutů naší země dorazit až 800 rodičů a jejich 700 dětí,“ to už bude velmi dobrá a pestrá společnost,“ těší se na setkání David Rumpík.

První „dítě ze zkumavky“ přišlo na svět ve Velké Británii v roce 1978, vůbec první české pak letos oslaví 40. narozeniny. Tedy za světem jsme rozhodně příliš nezaostávali, zásluhu na tom měl v Brně průkopník oboru Ladislav Pilka a samozřejmě jeho spolupracovníci. V Česku dnes žije už téměř 170 000 lidí, kteří se narodili díky pokrokům lékařské vědy.

Nuže v shodě s titulkem: u Baťovy vily, život bude čilý!

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x