U Fryštáku se srazila dodávka s osobním autem. Na místě byli čtyři zranění, dva vážně

Foto: ZZS ZK
ZLÍNSKO – K vážné dopravní nehodě osobního auta s dodávkou došlo včera odpoledne u Fryštáku na Zlínsku směrem na Holešov. Na místě byly čtyři zraněné osoby, dvě z nich vážně.

K dopravní nehodě byli vysláni profesionální hasiči ze stanic Holešov a Zlín a tři posádky zdravotnické záchranné služby. Na místě záchranáři ošetřili čtyři zraněné muže, po dvou z každého vozidla, ve věku od 27 do 37 let.

Zdravotnické posádky pacienty zajistily v rámci přednemocniční neodkladné péče. Zraněným ošetřily a překryly tržné rány, podaly léky od bolesti, infuzi, nasadily krční límec a imobilizovaly vakuovou matrací,“ informovala mluvčí záchranářů Gabriela Netopilová Sluštíková.

Poté byli pacienti transportováni do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. „Dva z nich utrpěli vážnější zranění a tak skončili v péči zdravotníků urgentního příjmu, dva s lehčími poraněními pak ošetřili v tamní úrazové ambulanci,“ pokračovala Netopilová Sluštíková.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. „Po zadokumentování nehody dopravní policií uklidili ze silnice úlomky vozidel, uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a na závěr asistovali při nakládání osobního auta na odtahový vůz,“ dodala mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

V době šetření dopravní nehody byla komunikace obousměrně uzavřena.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x