U Petrůvky havaroval teprve sedmnáctiletý motocyklista

Foto: Policie ČR
ZLÍNSKO – Ve čtvrtek krátce před půl sedmou ráno došlo u Petrůvky na Zlínsku k dopravní nehodě, při níž se střetlo osobní vozidlo s motocyklem. Teprve sedmnáctiletý řidič motorky nezvládl řízení a havaroval. S lehkým zraněním ho záchranáři převezli do nemocnice.

Mladý řidič motocyklu značky Yamaha jel ve směru od Petrůvky na Luhačovice. Pravděpodobně kvůli vysoké rychlosti a nedodržení bezpečného odstupu nestihl zareagovat na před ním jedoucí vozidlo Mercedes, jehož řidič vlivem provozu zabrzdil a snížil rychlost. S motocyklem narazil do vozidla, spadl na vozovku a skončil na travnaté ploše pod svodidly. Motocykl narazil do svodidel, kde se zastavil.

Záchranáři mladého motocyklistu převezli do nemocnice s lehkým zraněním,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková s tím, že dechová zkouška u řidičů byla negativní.

Ve chvíli, kdy řidič Mercedesu zabrzdil, předjížděla v protisměru řidička stříbrného vozidla Škoda Octavia Combi první generace autobus jedoucí před ní.

Pokud jste jeli kolem nebo jste zrovna cestovali autobusem směrem do Slavičína a řidičku nebo vozidlo jste poznali, volejte, prosím, na linku tísňového volání policie – 158. Případně se nám může ozvat sama paní řidička. Děkujeme,“ žádají svědky nehody policisté.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x