U Sokolovny vzniká nový sportovní areál. Veřejnosti se otevře na podzim

Foto: televize TVS
ZLÍN – Milovníci házené, malé kopané a dalších kolektivních sportů najdou už brzy útočiště v novém sportovním areálu, který aktuálně vzniká na místě bývalých hřišť u Sokolovny. Stavební práce na výstavbě víceúčelového sportoviště v těchto dnech vrcholí, veřejnosti by se mělo otevřít nejpozději v listopadu.

Nový areál se třemi sportovišti bude hotov do konce října. K užívání bude podle zlínské radnice k dispozici nejpozději v listopadu.

Na místě původního tenisového hřiště vznikne po rozšíření plocha s umělým trávníkem pro malou kopanou. Pro házenou a další sporty pak budou určena hřiště s víceúčelovým sportovním tartanem,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast mládeže, tělovýchovy a sportu Jana Bazelová.

V rámci stavby vznikne také nové osvětlení. Hrací plochy z výšky dvanácti metrů nasvítí třináct LED světlometů o výkonu 600 wattů.

Stavební práce začaly letos na jaře. Areál vyjde město na přibližně 16 milionů korun, jeden milion představuje investiční dotace z Fondu Zlínského kraje.

Víceúčelový sportovní areál u Sokolovny není jediným sportovištěm, do jehož rekonstrukce se zlínská radnice pustila. Ve fázi přípravy je také rekonstrukce skateparku Bartoška, která má začít v příštím roce.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->