Učitelé ZUŠ Zlín natočili poutavé medailonky

ZLÍN - Základní umělecká škola ve Zlíně připravila pro své příznivce medailonky, které představují jednotlivé učitele a jejich obory. Ty budou postupně zveřejňovány na sociálních sítích.

Proč baví učitele Základní umělecké školy předávat svým žákům vědomosti? Jaký přístup upřednostňují a co je právě na tom jejich oboru takzvané „gró“? To vše se můžete dozvědět díky medailonkům, které vymyslel a zpracoval jeden z učitelů ZUŠky Jakub Janíček, který má na starost literárně-dramatický obor.

Za kamerou jsme se střídali s Petrem Nýdrlem a já jsem si vzal na starost střih. Další kolega Libor Macháček nám pak udělal jingly a hudbu celkově. Je to taková zajímavá zvučka, která bude určitě dobře slyšet,“ upřesnil vznik videí autor celé myšlenky Jakub Janíček.


Medailonky, které vás zavedou do učeben jednotlivých oborů nebo zákulisí divadla budou umísťovány na webových i facebookových stránkách ZUŠky. A protože se blíží čas přijímacích zkoušek, videa mohou zájemcům pomoci s rozhodováním, jaký obor zvolit.

Výuka ve škole už může probíhat alespoň individuálně. Po celou dobu nouzového stavu museli mít učitelé hodiny distančně, což pro ně bylo velmi náročné.

„Opravdu se s tím poprali a zvládli to výborně. Dokonce přicházejí i s novými nápady, které se pak budeme snažit zakomponovat i prezenční výuky,“ pochválila své kolegy ředitelka ZUŠ Zlín Martina Hniličková.

Základní umělecká škola už spustila elektronické přihlášky. Talentová část byla vzhledem k situaci přesunuta na začátek června. Finální termín se však bude odvíjet od aktuálních vládních nařízení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x