V hlavní roli udržitelnost. Baťova univerzita příští rok otevře nový studijní program

Foto: Fakulta managementu a ekonomiky (FB)
ZLÍN – Na Fakultě managementu a ekonomiky UTB se od příštího akademického roku otevře nový studijní program Management udržitelného rozvoje. Program je určený pro studenty magisterského studia a jak napovídá jeho název, cílí především na téma udržitelnosti. Do prvního ročníku univerzita přijme přibližně 30 uchazečů.

Náplň studia byla sestavena na míru dle požadavků firem a organizací, které mají povinnost mít ve svých pracovních týmech pozici manažera udržitelnosti. Studijní program je koncipován jako profesní, což spolupráci s praxí ještě mnohem více upevňuje, studenti totiž budou muset mít nejméně 240 hodin praxe ve firmách,“ informovala univerzita na svém webu.

Do magisterského programu se mohou hlásit studenti z různých bakalářských programů. Zaměřen je nejenom na ekonomiku a strategické řízení, ale také na oblast chemie či věd o zemi. Fakulta absolventy vybaví rovněž vědomostmi z oblasti ekonomiky, strategického řízení a ekonomické a sociální udržitelnosti.

„Poptávka po manažerech udržitelnosti nebo udržitelného rozvoje velmi stoupá, své uplatnění na trhu bezpochyby najdou. Uvážené a udržitelné nakládání s potřebnými zdroji je hlavním cílem tohoto studia. Absolventi se naučí, jak minimalizovat environmentální dopady těchto činnosti a zároveň maximalizovat uchovávání a recyklaci zdrojů,“ upřesňuje garantka programu a děkanka Fakulty logistiky a krizového řízení Zuzana Tučková.

Představení nového studijního programu se zúčastnil také ministr životního prostředí Petr Hladík, který následně debatoval se studenty nejen na téma udržitelnost.

Udržitelnost je pro mě to vůbec nejdůležitější téma. Je potřeba věci používat opakovaně a materiály recyklovat, abychom dál netěžili naši zemi a nezahlcovali ji odpadky. Proto jsme u nás na ministerstvu otevřeli v minulém roce nový Odbor cirkulární ekonomiky, který má toto téma na starostiJe důležité v tom vzdělávat i další generace, které budou mít ještě složitější úkol, než máme nyní my,“ uvádí ministr životního prostředí Petr Hladík.

Studijní program Management udržitelného rozvoje je ideální volbou pro studenty, kteří mají ambice strategicky řídit podnikové procesy vedoucí k naplnění idejí udržitelného rozvoje. Program je možné studovat jak prezenčně, tak i kombinovaně. Univerzita do prvního ročníku přijme přibližně třicet studentů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x