Uherskohradišťská nemocnice otevřela nový plicní pavilon. Rekonstrukce vyšla na 260 milionů

Foto: Zlínský kraj
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Moderní zázemí pro obory plicního lékařství, neurologie, onkologie a další diagnostická pracoviště. To vše nabídne nově zrekonstruovaný plicní pavilon Uherskohradišťské nemocnice. Přestavbu budovy ve výši 260 milionů korun zafinancoval Zlínský kraj. Vybavení a lékařskou technologii hradila Uherskohradišťská nemocnice.

Práce na rekonstrukci plicního pavilonu započaly v září 2020 a jejich dokončení se uskutečnilo dle časového harmonogramu. V první polovině října se do budovy budou stehovat jednotlivá pracoviště, následně bude spuštěn plný provoz většiny oddělení.

Postupná modernizace areálu Uherskohradišťské nemocnice má za sebou další úspěšně dokončenou etapu. Jsem ráda, že je dlouhodobá spolupráce na zvelebování nemocnice znát a výsledkem je špičkové zázemí jak pro pacienty, tak pro personál. Věřím, že bude dobře sloužit občanům celého regionu,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Olga Sehnalová.

Rozsáhlá rekonstrukce plicního pavilonu zahrnovala práce na elektroinstalaci, kanalizaci i vodovodech. Byly doplněny nové příčky, vyměněny omítky, podlahy, keramické obklady a stropní podhledy. V rámci úprav byla nainstalována nová vzduchotechnika, vybudováno ocelové schodiště a přístavba se dvěma výtahy a evakuačním schodištěm. Na střeše budovy je umístěna fotovoltaika, která nemocnici pomůže s náročným energetickým provozem.

Jsem moc rád, že nová přestavba plicního pavilonu přinese Uherskohradišťské nemocnici nejen vyšší kvalitu péče, ale i větší komfort pro pacienty našeho regionu a lepší zázemí pro personál oddělení. Zrekonstruovaný pavilon doplňuje moderní komplex vzájemně propojených budov a přímo navazuje na centrální objekty chirurgických a interních oborů,“ sdělil ředitel Uherskohradišťské nemocnice Petr Sládek.

Opravy budov Uherskohradišťské nemocnice však otevřením plicního pavilonu nekončí. V příštích letech by mělo dojít také na rekonstrukci staré interny, přístavbu na porodnicko gynekologickém oddělení a rekonstrukci spalovny.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x