Uherskohradišťská nemocnice pořídila na ARO nové špičkové přístroje

Foto: Uherskohradišťská nemocnice
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Uherskohradišťská nemocnice pořídila na své anesteziologicko resuscitační oddělení novou přístrojovou techniku za více než 3,2 miliony korun. Díky špičkovým přístrojům mohou pacienti bezpečně podstoupit vyšetření na magnetické rezonanci v celkové anestezii.

Vzhledem k náročným podmínkám v prostředí velmi silného magnetického pole, které je nepřátelské k přístrojové technice a elektronice, vyžadují anesteziologické přístroje k zajištění bezproblémového chodu specifická řešení.

Nové vybavení všechny podmínky perfektně splňuje a v rukou zkušeného anesteziologického týmu zajišťuje kvalitní a bezpečnou anestezii. Vyšetření na magnetické rezonanci v anestezii či sedaci, tedy utlumení léčivy, nejčastěji provádíme u menších dětí, hendikepovaných osob či u pacientů se strachem ze stísněných prostor,“ říká primář ARO Michal Houfek.

Anesteziologický přístroj Leon MRI sloužící pro podávání celkové anestezie je vybaven barevným dotykovým displejem, přesné dávkování plynů zajišťuje podsvícený blok pěti průtokoměrů.

Nejnovější technologie poskytují obsluhujícím zdravotníkům optimální podporu pro práci během zákroků či při diagnostice. Zakoupený pacientský monitor slouží k monitorování základních životních funkcí se zaměřením na pacientovu bezpečnost, kvalitu sledování a rychlost ve zpracování dat.

Oba přístroje jsou vhodné pro anesteziologickou péči pro pacienty již od jednoho roku věku a od 10 kg hmotnosti.

Bezpečí pacientů je pro nás na prvním místě, u nejmenších dětí je celková anestezie při vyšetření na magnetické rezonanci nutná zejména proto, že děti nevydrží nezbytnou dobu pro vyšetření v jedné poloze, bez nežádoucích pohybů,“ dodává Houfek.

Novou přístrojovou techniku v částce přesahující 3,2 miliony korun hradila Uherskohradišťská nemocnice z vlastních zdrojů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x