Uherskohradišťská nemocnice přivítala v rámci akce „Půl litru naděje“ nové dárce krve

Transfuzní oddělení přivítalo v rámci akce „Půl litru naděje“ nové dárce krve. Foto: Uherskohradišťská nemocnice
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Hematologicko transfuzní oddělení Uherskohradišťské nemocnice se ve čtvrtek 30. září připojilo k tradiční akci rádia Kiss s příznačným názvem „Půl litru naděje“. Cílem a hlavním smyslem je přilákat nové mladé prvodárce a rozšířit tak základnu bezplatných dárců krve.

Do příjemných prostor transfuzního oddělení se ve čtvrteční dopoledne dostavilo téměř šest desítek dárců, mezi nimi pak devět dobrovolníků, kteří absolvovali svůj první odběr.

Transfuzní oddělení se může pochlubit mimořádně silnou základnou příznivců, nicméně potřeba krve stále roste. „Vzhledem k aktuální situaci, kdy se nemocnice snaží dohnat operativu, která byla díky pandemii omezena, je spotřeba krve opravdu velká. Moc děkujeme za přízeň všem dárcům, kteří k nám dochází a pravidelně se vrací, velké poděkování patří i dnešním prvodárcům a rádiu Kiss, které nás dlouhodobě podporuje,“ říká Marta Černá, primářka Hematologicko transfuzního oddělení Uherskohradišťské nemocnice.

Pro všechny, kteří zavítali na transfúzní oddělení a darovali půl litru naděje, byl od sympatických Kisspatrolek připravený balíček dobrot a dárků.

Do Uherskohradišťské nemocnice se vždy velmi těšíme, vše tu funguje skvěle a máme velkou radost, že se i dnes dostavili noví zájemci, kteří chápou smysl této akce. V duchu našeho motta „Jednou se Vám to může vrátit!“ pevně věřím, že se z nich stanou pravidelní dárci,“ sdělila Jiřina Dočkalová z rádia Kiss.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x