Ulice Filmová je z důvodu rekonstrukce uzavřena. Na jak dlouho?

Foto: televize TVS
ZLÍN - Od začátku tohoto týdne je uzavřena ulice Filmová ve Zlíně. Důvodem je probíhající rekonstrukce vozovky, která potrvá do 15. prosince.

V polovině září začaly přípravné práce na rekonstrukci komunikace v lokalitě Ateliérů – konkrétně na ulici Filmová. Projektovou dokumentaci a stavební povolení mělo město už v roce 2013. Z důvodu financí se ale pustilo do oprav až letos.

Ze začátku takové akce většinou provází nějaké komplikace a ani tento případ nebyl výjimkou. Nicméně teď ta stavba probíhá standardně s tím, že jsme od 5. prosince obousměrně uzavřeli celou silnici i pro MHD. Nyní budou probíhat finální pokládky asfaltu, poslední obrusné vrstvy a také instalace příčného prahu,“ upřesnil radní Zlína Václav Kovář.

Součástí prací bylo sjednocení šířky, odvodnění, zvýšení únosnosti vozovky a nový povrch. Dále dochází k výstavbě nového chodníku, který v ulici chyběl.


„Z požadavku občanů vyplynulo, že je to tady potřeba. Máme alokovanou částku 8 milionů korun s tím, že předpokládáme reálnou výši 7 400 000 korun,“ dodal Kovář.

Práce budou ukončeny ve čtvrtek 15. prosince. Provoz by měl být plně obnoven na druhý den – tedy 16. prosince.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x