Ulice Zlína a Otrokovic brázdí vánočně vyzdobený trolejbus s tisíci světýlek

Foto: Lukáš Králíček
ZLÍN, OTROKOVICE – Od úterního odpoledne brázdí ulice Zlína a Otrokovic vánočně nazdobený trolejbus. Vozidlo s několika tisícovkami světýlek bude v obou městech spoluvytvářet příjemnou vánoční atmosféru do začátku ledna.

Chtěli jsme naše cestující v závěru roku nějak potěšit a svým dílem přispět k tomu, aby prožili hezké Vánoce. Podobně, jako je tomu zvykem i v některých dalších městech, jsme nechali nazdobit světelnými vánočními motivy jeden z našich trolejbusů,“ popisuje letošní novinku ředitel Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Josef Kocháň.

Takto rozsvícený vůz se bude až do 7. ledna objevovat na různých linkách MHD ve Zlíně i Otrokovicích. „Věříme, že pohled na něj udělá radost dětem i dospělým. Určitě se u něj budou chtít někteří i vyfotografovat,“ dodává Kocháň.

Vnější vánoční světelné ozdoby získal bateriový trolejbus ev. č. 272, který dokáže ujet až dvanáct kilometrů i mimo trolejové vedení. Jde o typ Škoda 26 Tr-Solaris a tento dvanáctimetrový vůz jezdí na linkách DSZO od roku 2016. Je v současné době jedním z deseti trolejbusů s bateriovým napájením ve vozovém parku DSZO.

Světelnou výzdobu karoserie vánočního trolejbusu instalovala během dvou nocí externí firma. Výzdoba je tvořena 8 500 světelnými LED body. Vše je napájeno ze zdroje napětí 36 voltů a celkový příkon rozsvícených obrazců dosahuje 330 wattů. Vše je upevněno na karoserii samolepicími příchytkami, aby ozdoby nepoškodil ani případný vítr,“ upřesnil vedoucí údržby vozidel DSZO Josef Polách s tím, že vánoční trolejbus samozřejmě nesmí mezi kartáče myčky, ale snese jen opatrné ruční mytí nebo použití tlakové vody.

Na které lince se vánoční trolejbus ev. č. 272 právě vyskytuje, zjistí zájemci každý den nejlépe na internetových stránkách DSZO v online přehledu vozidel. „Ale již dnes víme, že v pátek 1. prosince bude jezdit u příležitosti slavnostního rozsvícení vánočního stromu v Otrokovicích a při podobné slavnosti o první adventní neděli 3. prosince zase ve Zlíně,“ prozradil tiskový mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x