Úplná uzavírka a objížďka přes Kvítkovice. V Malenovicích začala rekonstrukce Švermovy ulice

Foto: Město Zlín
ZLÍN – V polovině května začala ve Zlíně-Malenovicích rekonstrukce Švermovy ulice za bezmála 19 milionů korun. Řidiči se v místě stavby musí připravit na úplnou uzavírku, která potrvá až do konce srpna. Veškerá doprava kromě autobusů je aktuálně vedena po objízdné trase.

Na opravě 312 metrů dlouhého úseku se podílí zlínská radnice a Ředitelství silnic Zlínského kraje. Kromě rekonstrukce samotné silnice dojde též na úpravu dešťové a splaškové kanalizace, chodníku a veřejného osvětlení. Přibydou nová parkovací místa a zpevní se plocha u pomníku obětem druhé světové války.

Náš plán navazuje na předchozí úspěšnou renovaci uličního profilu. Tehdy začínala u okružní křižovatky a pokračovala až ke Žlebům. V souvislosti s tímto projektem opravy chodníku rozšíříme silnici III/4972 tak, abychom zlepšili bezpečnost a pohodlí pro chodce,“ sdělil náměstek primátora města Zlína Michal Čížek.

Až do konce srpna bude komunikace v místě stavby zcela uzavřena, výjimku budou mít v jednom směru jízdy pouze autobusy a vozidla integrovaného záchranného systému.

Veškerá doprava mimo autobusy, od č. p. 81 po křižovatku s ulicí Světlov, bude vedena obousměrně po objízdné trase přes Kvítkovice, Pohořelice a Oldřichovice. Autobusy ve směru Zlín – Salaš budou jezdit po objízdné trase po místních komunikacích I. Veselkové a ul. Světlov. Ve směru Salaš – Zlín bude autobusům umožněn průjezd stavbou,“ informovala zlínská radnice na svém webu.

Od září po dobu asi dvou měsíců pak budou stavební práce probíhat za částečné uzavírky silnice. Provoz vozidel v jednom volném jízdním pruhu bude řídit světelná signalizace. Vozidla o hmotnosti nad 7,5 tuny budou vedena stále po objízdné trase přes Kvítkovice, Pohořelice a Oldřichovice.

Rekonstrukce Švermovy ulice vyjde na bezmála 19 milionů korun. Více než 4 miliony zaplatí město Zlín, ŘSZK na opravy uvolní částku 6,5 milionu korun. Zbytek nákladů pokryje evropská dotace.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x